GROTTO REVIEW: Trance Nation 2016 (Amsterdam)

310
Trance Nation 2016 Amsterdam

Prošli vikend, tačnije 6. februara, sam imala priliku da prisustvujem žurci zvanoj “Trance Nation – Together As One“, koja se održala u Amsterdamu. Iako je samo nekoliko dana pred žurku došlo do promene mesta održavnja, to nije sprečilo ljubitelje trance muzike. Žurka je bila premeštena sa Amsterdam Heiniken Hall-a u klub The Box.

21h – početak. Svečano otvaranje dodeljeno je Stephen Kirkowood-u, koji je puštao na main stage-u. Dok je drugi stage otvorio DJ San. Veći deo vremena sam provela na prvom stage-u pa ću se njega i držati tokom ove recenzije.

Sledeći na redu je Alex M.O.R.P.H. (Alexander Mieling) koji nam dolazi iz Nemačke. Prvi singl “Paysages” je izbacio davne 1996. godine za label “Seelenlandschaften”. Iskreno, oduševio me je sa svojim odabirom pesama, jer nisam očekivala da će krenuti toliko ”grubo”. Naravno, svoju emotivnu pesmu “Sunset Boulevard” ostavlja za kraj i pozdravlja se sa publikom.

Trance Nation Amsterdam 2016

Posle njega dolazi Paul Oakenfold, čovek koji je dva puta bio proglašen za DJ-a #1 u svetu, davne 1998. i 1999. godine. Poslednji put kad sam ga slušala 2013. godine u Makedoniji, iskreno, nije mi se svideo njegov set – nije bio po mom ukusu. Ali ovaj put u Amsterdamu je oduvao.

Ferry Corsten, holanđanin, čija je pesma “Anahera” proglašena za pesmu #1 za 2015. godinu. Naravno traka koja je nezaobilazna u njegovom setu je svakako “Opus” od Eric Prydz-a koja publiku baca u trans. Puštao je i nekoliko novih stvari uključujući i novi singl “Mangata” koji je radio sa Dimension-om.

Aly & Fila, Bogovi Egipta, kako ih ljudi zovu, su imali vrhunski set, melodičan i totalno u njhovom stilu. Aly & Fila-u smo imali prilike da čujemo i u Beogradu februara 2014. godine kada su nastupali na Serbia Wonderland-u.

Amsterdam Trance Nation 2016

03:45h na red dolaze Infected Mushroom. Iskrena da budem, mislim da se totalno nisu uklopili u celu priču. Bilo je tu svega, dub step-a, hard trance-a, ali pravog uplifting-a nikako. Mislim da je onaj ko je pravio time table njih trebao da stavi da zatvore celu žurku. Sa mnom će se složiti i većina ljudi koji su bili tamo.

Gledam na sat – 05:15h, pomalo ”ubijena” setom Infected Mushroom-a, ipak sam imala snage za čoveka koji je mene uveo u trance svet! Sean Tyas, amerikanac koji već duži vremenski period živi u Švajcarskoj. Imala sam priliku da pričam sa njim pre njegovog seta o predstojećem prvom albumu koji izlazi 19. februara. A imaćete ekskluzivnu priliku da pročitate sve o tome u nekoliko narednih dana. Set počinje sa psy trakom koja će se naći na njegovom albumu. Pored novih traka, puštao je i neke stare poput Depeche Mode – Personal Jesus za koji je on radio rework. Sve u svemu, imao je najbolji set te večeri.

Približava se kraj žurke, a poslednji DJ koji je puštao bio je Simon O’Shine, umesto Chris Cortez-a. Uspela sam da saznam zašto je došlo do promene. Chris je bio previše sladunjav za ljubitelje trance-a 🙂

Pored dosta pohvala za same organizatore bilo je tu i onih loših komentara, na koje se neću obazirati ovom prilikom 🙂 Sve u svemu, žurka je bila uspešna. Imala sam nezaboravno vreme sa mojim prijateljima koji su došli iz svih delova sveta, a i sklopila sam neka nova poznanastva.

Trance Nation @Official Site @Facebook