Za nedelju dana MATADOR u Beogradu!

401

Još nedelju dana preostalo je do nastupa jedne od najvećih tehno DJ zvezda današnjice u Beogradu! Irski DJ i producent Matador stiže u Beograd u petak 26. februara, kada će nastupiti u Hangaru kod Luke Beograd, a sa njim će iste večeri nastupiti naša tehno princeza Lea Dobričić, doajen tehno scene Marko Milosavljević, kao i ekipa u usponu – DBDZ.

Gavin Lynch, poznatiji kao Matador, rođen je u Dablinu gde je svoju karijeru započeo kao inženjer zvuka i DJ u manjim klubovima, sve vreme pažljivo planirajući sledeći veliki korak. Za samo tri godine, ovaj momak izborio je svoj put do samog vrha svetske DJ scene, u čemu mu je dosta pomogla etiketa „Minus“ slavnog Richie Hawtina. Zajedno sa ostalim izvođačima na „Minus“ labelu, Matador je ubrzo bio deo lajnapa svih velikih klupskih događaja u najpoznatijim klubovima na svetu, a rezidentura u klubu „Space“ na Ibici bila je logičan nastavak silovitog zamaha u karijeri ovog talentovanog Irca. Sledi EP „Spooks“ i nekoliko primećenih remiksa, koje Matadoru donose širu publiku, a za sve to vreme – ovaj momak pažljivo uvodi novine u svoj live show, dodajući semplere, midi kontrolere i razne efekte koji su na pravi način preneli njegovu inovativnu prirodu i na DJ set. Prava šansa za svetski uspeh stigla uz Enter, party brend koji je Matadoru doneo nastupe od Brikstona i Amsterdama, pa sve do Los Anđelesa i Majamija. Godine 2014. proglašen je za najboljeg Live izvođača na Ibici, a tokom 2015. sledi veliki broj nastupa koji potvrđuju ovu titulu. Ova godina biće još aktivnija za Gavina, koji je nedavno najavio da pokreće sopstvenu izdavačku kuću „Rukus“, a prva objavljena traka sadrži vokale čikaške legende Felix Da Housecata.

Ovo će biti prvi put da Matador gostuje u Beogradu, a drugi put u Srbiji nakon nastupa na Exit festivalu 2013. godine. Lajnap će tog 26. februara u Hangaru zaokružiti Lea Dobričić, Marko Milosavljević i DBDZ. Do ponedeljka u prodaji su ulaznice po ceni od 1.200 dinara za regularne, odnosno 1.700 dinara za VIP, zato požurite i nabavite svoju kartu jer od ponedeljka sledi poskupljenje. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa, kao i online na www.eventim.rs i www.gigstix.com.

PODELI
Prethodni članakAlternativa: Za nas ne postoji stil muzike, već samo muzika – Intervju
Sledeći članakBERLIN – Klubovi u kojima se rađa Techno / Grotto, GO2, Akademija umetnosti
Grotto
Grotto je prva srpska “house” internet zajednica, osnovana 2005. godine kao forum oko kog su se okupljali ljudi koji poštuju house zvuk. Sama reč “grotto” zapravo znači “pećina” (ital.) i ovde predstavlja jedan underground pokret koji je kroz klub osnovao ex-admin, Rem. Njegova vizija je bila da na jednom mestu privuče što više ljubitelja pravog house zvuka. Klub je promenjen, ali ta ideja i dalje je nastavila da živi… Iz nje se upravo rodio Grotto – ultimativni muzički web portal i forum! Naša misija je obrazovati i oplemeniti mlade ljude (ili barem one koji se tako osećaju) kroz jedno kvalitetno muzičko putovanje sa puno dobrih vibracija!