Evo zašto je Avicii morao da napusti scenu!

1995
Evo zasto je Avicci napustio scenu

29. Marta, Avicii je objavio da neće nastupati nakon što odradi sve gigove u 2016. godini. Biti slavan je psihički a i fizički vrlo zahtevno za svakog artista, a naročito one koji su popularni u brzom hedonističkom svetu elektronske muzike. Očigledno da tu nešto ne štima čim jedan muzičar mora da napusti „trku“ pod ovakvim okolnostima, i to prilično iznenada. Medjutim, nije da se nije moglo naslutiti.

Zahvaljujući alkoholu, Avicii je bolovao od akutnog pankreatitisa, još od 2013. godine, a žučna kesa mu je odstranjena godinu dana kasnije. Kada je objavljivao svoj drugi studijski album „Stories“, za FuseTv je izjavio da je želeo da postigne savršen zvuk na albumu. To je iziskivalo veliku koncentraciju, napore i stres, što njegovom narušenom zdravlju nikako nije išlo u prilog. Za GQ magazin je jednom prilikom izjavio da je često nastupao pod velikim pritiskom i da ga je to činilo vrlo nervoznim. Izlaz je tražio u piću koje mu je davalo neophodnu hrabrost i samopouzdanje. U intervjuu za Austin Times 2012. godine je izjavio da je često vrlo zauzet, nema vremena za odmor i da često zaboravi u kom je gradu ili zemlji. Imao je toliko obaveza da je često ostajao u studiu i po 60 sati bez spavanja. Stvar je jasna – Aviciija je previše obaveza dovelo do ivice i, kako stvari stoje, gurnulo ga sa nje.

Avicii

Trendovi koji su aktuelni na sceni kojoj je pripadao su delom doprineli njegovoj odluci da se povuče. Osim toga što su visokobudžetne žurke postale previše zahtevne, dešavaju se i druge promene. Delovi Vegasa su „razvedeni“ od pravca zvanog EDM, Carl Cox naziva publiku na Ibici razmaženom, a eksplozivni rast festivala nije više tako izražen, tako da se skupi DJ-evi ne bukiraju više tako često.

Zanima vas koliko je zaradio? Na računu u banci ima okruglo 75 miliona dolara, a možemo reći i da je zaradio ime muzičke zvezde (voleli vi njegovu muziku ili ne) koja je u rangu sa Getom i Tiestom. Ali iako se povlači, to ne znači da neće nastaviti da skuplja inspiraciju i izdaje trake iz mnogo mirnijeg okruženja.

Ovo je tekst koji treba da prikaže i onu drugu stranu života poznatih DJ-eva i producenata. Nisu tu samo žene, kinta i koks. Tu je i stres, neprospavane noći, izgubljenost u vremenu i prostoru. To je cena popularnosti koju plaća većina velikana u čijoj muzici uživamo. Ovo treba da imaju na umu svi oni talenti koji su spremni da rade vredno i gruzu do kraja, naravno ako ne žele da budu „burned out“ sa svega 26 godina.

Izvor: Mixmag

PUTEMMixmag
IZVORMixmag
PODELI
Prethodni članakPočinje odbrojavanje: Još 10 dana do nastupa Heidi i Kim Ann Foxman u Depou!
Sledeći članakDouble Trouble žurka @ Vila na Dedinju (Tree house)
Grotto
Grotto je prva srpska “house” internet zajednica, osnovana 2005. godine kao forum oko kog su se okupljali ljudi koji poštuju house zvuk. Sama reč “grotto” zapravo znači “pećina” (ital.) i ovde predstavlja jedan underground pokret koji je kroz klub osnovao ex-admin, Rem. Njegova vizija je bila da na jednom mestu privuče što više ljubitelja pravog house zvuka. Klub je promenjen, ali ta ideja i dalje je nastavila da živi… Iz nje se upravo rodio Grotto – ultimativni muzički web portal i forum! Naša misija je obrazovati i oplemeniti mlade ljude (ili barem one koji se tako osećaju) kroz jedno kvalitetno muzičko putovanje sa puno dobrih vibracija!