Dan elektonske muzike Vol. 6 @ SAE Institut

Dan elektronske muzike SAE Institut MKDSL Jan Nemecek Subsided

U subotu 16. aprila od 14h na SAE Institutu u Beogradu održava se šesti po redu „Dan elektronske muzike“ u saradnji sa Calavera & Manya. Ovoga puta prisutni će prisustvovati na “Jam Inn” radionici sa MKDSL-om, Jan Nemečekom i Subsided-om.

Dan elektronske muzike, koji organizuju predstavnici SAE Instituta u saradnji sa sastavom Calavera & Manya, ima za cilj okupljanje zaljubljenika elektrosnke muzike na jednom mestu, gde svi međusobno mogu da se upoznaju, podele svoja iskustva i znanje o najnovijim trenodvima.

„Jam Inn“ je “pop-up jam session” događaj stvaranja i live izvedbe elektronske muzike u kom mogu da učestvu svi zainteresovani, bez obzira na nivo muzičkog predznanja ili predispozicije.

Tehnički “setup” radionice i savremeni softveri omogućuju izražavanje na lak i intuitivan način bez bojazni za greškama tokom improvizacije. Algoritmi kvantizuju harmonije i ritmove, što početnicima odstranjuje prepreke pri želji da se upoznaju sa sintisajzerima i ritam mašinama, ali im takođe daje mogućnost instant kolaboracije sa iskusnijim učesnicima tokom sesije.

Radionica prima četvoro učesnika, na četiri instrumenta, u jednom trenutku. Uz dinamičnu izvedbu (zamena instrumenata i učesnika), svi zainteresovani mogu doći na red da se oprobaju u ulozi učesnika u bendu.

Dan elektronske muzike SAE Institut MKDSL Subsided Jan Nemecek

Na radionici svoja iskustva podeliće:

MKDSL: Svoj raznoliki, prepoznatljivi i istovremeno neuhvatljivi opus, MKDSL gradio je deceniju i po kroz bavljenje DJ-ingom, a nakon toga poslednje dve godine posvetio je izvođenju klupske muzike uživo. Autor je brojnih klupskih numera, muzike za filmove, izložbe, pozorišne predstave.

Jan Nemeček: Kao jedno od najzanimljivijih mlađih imena klupske elektronske scene izdvaja se Jan Nemeček, rođen 1989. godine u Beogradu. Pored dizajna zvuka, Jan se bavi stvaranjem najrazličitih mutacija elektronske muzike, kombinujući ambijentalnu muziku, EDM i improv. Nemečekovi zvučni radovi strpljivo se razvijaju pod velikim uticajem sub bass-a i dub efekata. U zavisnosti od konteksta, njegovi nastupi su klupski live set sa jakim uticajem techno-a ili improvizatorni nastup na modularnom sintisajzeru. Jan je nastupao u Nemačkoj, Austriji, Švedskoj, Portugalu, Sloveniji, Makedoniji, Hrvatskoj, Bugarskoj i na Kosovu.

Subsided: Mladi live act projekat nastao 2015. godine iza kojeg stoji Manjane. Pretežno orijentisan na techno, bass, ghetto house zvuk, u svojim setovima često ostavlja prostor za improvizaciju, dajući im određenu dozu dinamike i neizvesnosti. Trenutno radi na pripremanju svog prvog albuma pod ovim alijasom, koji će biti izdat krajem 2016. godine.

Ulaz na Dan elektonske muzike Vol. 6 je slobodan, ali su prijave obavezne, zbog ograničenog broja mesta! Možete se prijaviti na ovom linku.

Prethodni tekstDouble Trouble žurka @ Vila na Dedinju (Tree house)
Sledeći tekstHeineken zvanično pivo Exit festivala!