Roni Size & Dynamite MC stižu u Barutanu!

d’n’b

371
Roni Size Barutana Kalemegdan Beograd

Legendarni drum’n’bass producent i DJ Roni Size nastupiće u Barutani 18. juna uz svog legendarnog kompanjona Dynamite MC-ja! Ovaj sjajni lajnap zaokružiće bogata podrška u sastavu Codex, Splash Heads, Nikola Džonidža Stanković & Don Dada, Marko Obradovic Edge i Kastiljas MC. Biće to žurka za prepričavanje!

Roni je rođen i odrastao u Bristolu, pod dominantnim uticajem bluz žurki održavanih u famoznom St Paul’s kraju 70ih godina. U rodnom Bristolu dobio je inicijalno interesovanje za muzičku produkciju, a razne cake pokupio je u lokalnom klubu za mlade. Uskoro kupuje sempler i pravi sopstveni studio kod kuće, a poznanstvo sa Krust-om, ranih 90ih godina prošlog veka, bilo je sudbonosno za obojicu muzičara. Kroz njihovo druženje i saradnju nastaju etikete “Full Cycle“ i “Talkin’ Loud“, koje su Roniju donele zamah i priznanje na muzičkoj sceni i napravile pravi uvod u “New Forms“ LP kojim je Roni Size & Reprazent krenuo u osvajanje sveta! Do 1999. godine i drugog projekta pod nazivom “In The Mode“, Roni je već bio dobro povezan u muzičkoj industriji, pa se tako na ovom izdanju našlo nekoliko numera na kojima su gostovali Method Man i Rage Against The Machine. Prvi pravi solo album “Touching Down“ Roni je objavio 2002. godine, a izdanje je i do dan danas ostalo jedno od najprodavanijih kada je nezavisni d’n’b žanr u pitanju. Sledi izdanje “Return To The V“ iz 2005. godine, a tri godine kasnije Roni objavljuje deluxe verziju višestruko nagrađivanog albuma “New Forms“ za izdavačku kuću Universal.

Ulaznice za ovaj spektakl u Barutani mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa po ceni od 700 dinara za regularnu, odnosno 1.000 dinara za VIP ulaznicu. Vlasnike VIP karata čeka posebno dizajnirana platforma na otvorenom, koja omogućuje kompletan doživljaj žurke.