Open Minded festival će biti održan od 24. do 26. juna 2016. godine u Valjevu. Festival će se održati na lokaciji koja je jedna od lepših u gradu Valjevu, a to je na prostoru kod spomenika Stevana Filipovića. “Taj prostor je neiskorišćen, a idealno je mesto za organizaciju ovakve manifestacije. Potencijal je veliki, jer mladi sve više slušaju Rock’n’Roll, Hip-Hop i elektronsku muziku i sve više posećuju festivale ovakvog tipa.” – istakao je Vuk Stamenković, osnivač Udruženja Open Minded. Grad Valjevo će biti domaćin najboljih izvođača današnje scene kao što su: Prti Bee Gee, Lea Dobričić, Vladimir Aćić, WRECKVGE, Dada Selectah, Witch 1, Vrane Kamene, Petting Blues Band – Power Jimi i mnogi drugi, ali će se takođe pružiti prilika i lokalnim muzičarima da nastupe na festivalu. Iz godine u godinu, kako festival bude rastao, rašće i grad kao turistička destinacija sa svim svojim ponudama. Open Minded Fest je jedinstven po svojoj sadržini, jer sličan Festival ne postoji u Kolubarskom okrugu. Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom grada Valjeva i Valjevske pivare.

Open Minded fest Valjevo

Stevan Filipović živeo je kratko samo 26 godina, ali njegovo ime ostaće trajno zapisano u istoriji kao simbol pobune protiv osvajača i borbe za slobodu. Fotografija sa stisnutim pesnicama visoko podignutim uvis u trenutku vešanja na trgu u Valjevu u znak protesta protiv fašističkih zločinaca i njihovih saradnika učinila je Stevana Filipovića besmrtnim i našla se na koricama istorije. Fotografija Stevana Filipovića sa omčom oko vrata i uzdignutim pesnicama danas se nalazi u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, kao jedan od simbola borbe protiv fašizma. Sam naziv festivala Open Minded je inspirisan spomenikom Stevana Filipovića, odnosno njegovom željom za slobodom!

Udruženje Open Minded kroz projekat “Open Minded fest” u Valjevu, pokušava da poboljša položaj mladih u društvu, sa posebnim akcentom na problem nezaposlenosti među mladima, a ističe se i da će se boriti protiv svih vrsta bolesti zavisnosti, posebno narkomanije i alkoholizma. Festival će trajati tri dana. Trodnevne karte možete kupiti po ceni od 590 din, dok će jednodnevne iznositi 390 din!

Detaljne informacije možete pogledati na Open Minded Facebook stranici.

Facebook Comments