Valjevo dobija Open Minded festival!

1342
Open Minded festival Valjevo

Open Minded festival će biti održan od 24. do 26. juna 2016. godine u Valjevu. Festival će se održati na lokaciji koja je jedna od lepših u gradu Valjevu, a to je na prostoru kod spomenika Stevana Filipovića. “Taj prostor je neiskorišćen, a idealno je mesto za organizaciju ovakve manifestacije. Potencijal je veliki, jer mladi sve više slušaju Rock’n’Roll, Hip-Hop i elektronsku muziku i sve više posećuju festivale ovakvog tipa.” – istakao je Vuk Stamenković, osnivač Udruženja Open Minded. Grad Valjevo će biti domaćin najboljih izvođača današnje scene kao što su: Prti Bee Gee, Lea Dobričić, Vladimir Aćić, WRECKVGE, Dada Selectah, Witch 1, Vrane Kamene, Petting Blues Band – Power Jimi i mnogi drugi, ali će se takođe pružiti prilika i lokalnim muzičarima da nastupe na festivalu. Iz godine u godinu, kako festival bude rastao, rašće i grad kao turistička destinacija sa svim svojim ponudama. Open Minded Fest je jedinstven po svojoj sadržini, jer sličan Festival ne postoji u Kolubarskom okrugu. Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom grada Valjeva i Valjevske pivare.

Open Minded fest Valjevo

Stevan Filipović živeo je kratko samo 26 godina, ali njegovo ime ostaće trajno zapisano u istoriji kao simbol pobune protiv osvajača i borbe za slobodu. Fotografija sa stisnutim pesnicama visoko podignutim uvis u trenutku vešanja na trgu u Valjevu u znak protesta protiv fašističkih zločinaca i njihovih saradnika učinila je Stevana Filipovića besmrtnim i našla se na koricama istorije. Fotografija Stevana Filipovića sa omčom oko vrata i uzdignutim pesnicama danas se nalazi u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku, kao jedan od simbola borbe protiv fašizma. Sam naziv festivala Open Minded je inspirisan spomenikom Stevana Filipovića, odnosno njegovom željom za slobodom!

Udruženje Open Minded kroz projekat “Open Minded fest” u Valjevu, pokušava da poboljša položaj mladih u društvu, sa posebnim akcentom na problem nezaposlenosti među mladima, a ističe se i da će se boriti protiv svih vrsta bolesti zavisnosti, posebno narkomanije i alkoholizma. Festival će trajati tri dana. Trodnevne karte možete kupiti po ceni od 590 din, dok će jednodnevne iznositi 390 din!

Detaljne informacije možete pogledati na Open Minded Facebook stranici.