Ove subote, 23. jula, na splavu Pristan, čeka nas pravi spektakl elektronske muzike, a razlog za okupljane je DJ Claes veteran evropske muzičke scene. Nastup je rezervisan za deo programa pod nazivom IZLAZAK koji traje od 22h do izlaska sunca koje je najlepše na keju 25. maj gde je Pristan i lociran!

Novo mesto u gradu je splav Pristan koji je za veoma kratko vreme okupio najveći deo elektronske scene serijom matinea pod nazivom ZALAZAK koji traju od utorka do nedelje, od 16h do zalaska sunca. Brojni beograđani, kao i gosti Beograda, su prepoznali Pristan kao novu DJ luku i velika posećenost govori u prilog tome. Programski deo je u najvećoj meri orijentisan na elektronsku muziku kroz dnevni program ZALAZAK, vikend noćni program IZLAZAK i posebnu ediciju PRISTANAK koja je rezevisana za četvrtak od 22h.

pristan

Ove subote, 23. jula, na Pristanu se očekuje pravi muzički spektakl uz High class DJ Claes kako ga prijatelji zovu, jer je sve ono sto svaki DJ želi da bude. Sa karijerom dužom od trideset godine Claes je definitivno veteran norveške DJ scene i neko ko je standarde u DJ kulturi u Oslu stvarao i promovisao jos od sredine 80-tih.

Rodjeni švedjanin, početkom 80-tih dolazi u Oslo i zapocinje svoju karijeru. Bio je dugogodisnji rezident i booking manager ‘Barok’-a, najveceg kluba u gradu i institucuje klubskog zivota 80tih i 90tih. Od tada postaje i dj kraljevske porodice Norveške. Princ prestolonaslednik ga poziva da svira za njegov 18.rodjendan, a potom i na venčanju budućeg kralja Norveške.

pristan

Uz ogromnu kolekciju vinila rasporedjnih po magacinima u Oslu i Svedskoj, i besprekornu tehniku mixovanja, Claesova muzička širina i sposobnost da soul, funk, hip hop, disco i house ukomponuje na sebi svojstven način kao standard i u komercijalnom klubovima, jeste zapravo njegova veličina. Od brojinih imena internacionalne scene sa kojima je radio, preko mondenskih privatnih zurki u charter letovima, u italijanskim Alpima, Kanarskim ostrvima,vecim i manjim klubovima u Norveškoj, u poslednjih desetak godina uglavnom radi evente velikih korporacija (Sony,Telenor,Audi,Microsoft,Snøhetta,Union Gruppen,The Thief Hotel,Dressmann) ili značajne događaje (Nobel Peace Prize, Norwegain Grammy Awards, Fashion Week).

Splav Pristan je lociran na keju 25. maj pored sportskog kompleksa Milan Gale Muškatirović.

[email protected]
[email protected]

Facebook Comments