Povodom proslave desetogodišnjice postojanja Diynamic Music na čelu sa Solomun-om je pokazao svojim fanovima kako je nastao, koja je idelogija iza brenda i šta je to što čini Diynamic tako omiljenom i jedistvenom etiketom u svetu. Pored videa koji je dole u postu mi smo izvukli 4 malo poznate stvari o Diynamic ekipi i njihovom brendu. Pa da počnemo…

1. Jedan od originalnih osnivača Diynamic etikete je Adriano Trolio koji se slabo pominje. Promoter iz Hamburga koji je na jednoj od žurci prišao Solomunu i pitao ga “koja je ova traka?” Igrom slučaja bila je Solomunova i odatle ga je pitao ajde da se vidimo da probamo nešto zajedno da napravimo. Tako je nastao Diynamic.

2. Solomun ne zna kako je nastalo ime Diynamic. U videu gore – možete pogledati da ne znaju ni tačno kako je došlo do tog imena jer presvashodno im je bilo bitno da naprave nešto za svoje prijatelje i ekipu koja se tu druži.

3. Stimming (jedan od glavnih artista i producenata u Diynamicu) – nije želeo da se prikljući njima na prvu loptu jer ne voli taj koncept “mi smo familija”. Ali Solomun ga je kupio svojim odabirom traka koje je tada poneo sa sobom da mu pusti. Inače Stimming-ov i Solomun-ov zajednički prijatelj ih je spojio dok je Stimming još radio na projektu Gebruder Ton.

4. Diynamic prema alfabetu čine Adriatique, DJ Phono, H.O.S.H., Johannes Brecht, Karmon, Kollektiv Trumstrasse, Lehar, Magdalena, NTFO, Ost & Kjex, Solomun, Stimming, Thyladomid i Undercatt. Najnovije dodato ime je Alex Schaufel, dok David August nije više deo Diynamic familije.

Za više zanimljivosti o Diynamic-u pogledajte video koji je napravila Electronic Beats ekipa.

Ako želite da osvojite Diynamic 10 godina kompilaciju – čekirajte naš tekst ovde.

Prva žurka ovog vikenda gde će gostovati Diynamic artisti je već 7. oktobra kada nam dolazi Adriatique duo. 

Facebook Comments