Da li ste znali? – Andrea Oliva

392
Andrea Oliva

Kao zaključak više nego uspešne i slobodno možemo reći fenomenalne 2016. godine Central Dance Event pravi, ni manje ni više nego četri vrhunske žurke muzičke raznolikosti na dve lokacije sa devet stranih imena. Grotto vam predstavlja jedno od njih – Andrea Oliva.

Kao i većina DJ-eva, i Andrea je počeo da se bavi muzikom prilično rano. Sa svega 15 godina se upustio u DJ vode, i upijao savete od rođaka koji se bavio muzikom. Ubrzo je počeo da radi u prodavnici ploča i vremenom napravio zavidnu kolekciju. Usledili su nastupi širom Švajcarske, gde je postao popularan zahvaljujući svojim All Night Long setovima. Nakon što je obišao “pola Evrope” došao je red i na čuvenu Ibicu. DJ pult u klubu Space je bio spreman za njega, ali i prvo izdanje za Joia Records. Potom su se ređala izdanja za Viva Music, Saved Records, Be As One, Hideout i Cadenza Music.

Andrea Oliva

Svi producenti imaju jedan EP koji ih lansira u zvezde i učini da dožive svojih pet minuta slave. Andrea je 2012. izdao “Click Off” za Cadenza Music i on ga je doveo u Beatport Top 10 Download Chart. Tako je poneo i titulu “Most Charted Artist” na Resident Advisor-u, a njegove trake su vrteli najbolji DJ-evi današnjice.

Andrea je poznat po svojoj rezidenturi u klubu Ushuaïa na Ibici, u okviru kog predstavlja koncept žurki pod nazivom ANTS.

Andrea Oliva ANTS

Zahvaljujući njemu, ovaj koncept žurki je postao jedan od najpoznatijih na svetu, te danas gostuje i na festivalima kao što su BPM, Miami WMC, kao i u klubovima širom sveta. Njegov remix trake “Rise Of Angels” je postao i letnja himna ANTS žurki, ali i jedna od najprodavanijih traka Cadenza Records-a.

Ovo su bili neki osnovni iz njegove biografije, a u nastavku vam predstavljamo pet najzanimljivijih odgovora na pitanja novinara:

1. Andrein komentar na greške u setovima: “Što više zajebeš, postaješ jači
2. O tome šta radi u slobodno vreme: “Samo produciram i puštam muziku. To je ono najstrašnije!
3. O nastupima koji su ga očekivali tokom leta: “Kada pogledam da ću non-stop putovati sve do oktobra… plašim se.
4. Prvi nastup: “Prvi i verovatno najgori, je bio u selu u kom sam živeo. Savršeno mesto gde nikako ne treba puštati ovu vrstu muzike!
5. Koja će stvar obeležiti leto na Ibici: “Kada sletite na aerodrom i pogledate bilbord, znaćete.

Andrea Oliva će nastupiti u Beogradu u okviru Central Dance Eventa 30. decembra, a deliće pult sa duom The Martinez Brothers – o kojima interesantne činjenice možete pročitati OVDE. Što se tiče domaće podrške tu su: IDQ, Ilija Djokovic i DBDZ! Regularne ili VIP karte za ovaj događaj možete kupiti OVDE. Vidimo se 30.

PODELI
Prethodni članakFestival The Spectrum dobija i treće izdanje
Sledeći članakČuveni DJ i producent sa Ibice Nima Gorji u klubu Dot!
Grotto
Grotto je prva srpska “house” internet zajednica, osnovana 2005. godine kao forum oko kog su se okupljali ljudi koji poštuju house zvuk. Sama reč “grotto” zapravo znači “pećina” (ital.) i ovde predstavlja jedan underground pokret koji je kroz klub osnovao ex-admin, Rem. Njegova vizija je bila da na jednom mestu privuče što više ljubitelja pravog house zvuka. Klub je promenjen, ali ta ideja i dalje je nastavila da živi… Iz nje se upravo rodio Grotto – ultimativni muzički web portal i forum! Naša misija je obrazovati i oplemeniti mlade ljude (ili barem one koji se tako osećaju) kroz jedno kvalitetno muzičko putovanje sa puno dobrih vibracija!