Intervju | Luminous & Coeus pokreću The Origins projekat + podcast

860

Svako iz svog različitog sveta, a opet sonično vrlo slični Luka Knežević aka Luminous i Nemanja Petković aka Coeus nam danas premijerno predstavljaju svoj novi projekat uz poseban podcast za Grotto. Popričali smo sa dvojicom dinamičnih DJ-eva i producenata ove nedelje povodom svog novog projekta The Origins koji će ugledati svetlost dana 5. januara 2017. kada će nasupati u Disko Baru Mladost. Predlažemo vam kliknete play i unesete se u The Origins zvuke. Uživajte!

1. Kako je došlo do toga da se rodi The Origins kao projekat?

Sama ideja za projekat, pojavila se još početkom 2016-e. Našim upoznavanjem, I sve učestalijim druženjem došli smo do trenutka gde smo rešili da uradimo I nešto konkretno povodom toga I ponudimo ljudima nešto drugačije u stilu muzike koju obojica puštamo. S obzirom da se promene na sceni već uočavaju sve učestalijim dolascima Tech House izvodjača, mislimo da je ovo ujedno I savršeni trenutak za pokretanje The Origins projekta.

2. Obojica kao Luminous & Coeus radite vrlo sličan zvuk koji koketira sa deep tech UK bass house muzikom. U kom pravcu možemo da vidimo da se The Origins kreće iz te tačke gledišta?

Cilj nam je da povežemo više elemenata: Kroz sirov groove UK House muzike da ubacimo elemente underground Deep House-a, i sve to oplemenimo kvalitetnim vokalnim pesmama tih žanrova. Fuzija koja nastaje tom prilikom stvara baš jedinstveno iskustvo.

the-origins

3. The Origins je pre svega projekat koji se dešava u klubu. Šta možemo da očekujemo drugačije nego kada nastupate kao solo artisti?

Mislim da će fuzija Luminous-ove svetlije strane, I Coeus-ove malo mračnije dati odlične rezultate I od seta napraviti jedno kompletno iskustvo I šarenoliko putovanje kroz jedan unikatan House zvuk.

4. Vaše top 3 The Origins trake su…

Coeus:

Di Chiara Brothers – Rawside (Rich Wakley Werehouse Treatment)

Sidney Charles – Many Ways (Original Mix)

ANOTR – Siren (Original Mix)

Luminous:

DJ Steaw – Deep’n Soult

Basement Jaxx – What’s The News (Sidney Charles Remix)

Harry Romero – Soul Is Another (Hector Couto Remix)

5. Za kraj gde možemo čuti The Origins u 2017?

Premijerna žurka nam je zakazana u klubu Mladost 5. januara, sve nakon toga ćemo blagovremeno objaviti na našoj Facebook stranici.

The Origins @Facebook

PODELI
Prethodni članakCDE: Nova cena karata za doček Nove godine!
Sledeći članakOpen Minded Team organizuje NYE žurku
Grotto
Grotto je prva srpska “house” internet zajednica, osnovana 2005. godine kao forum oko kog su se okupljali ljudi koji poštuju house zvuk. Sama reč “grotto” zapravo znači “pećina” (ital.) i ovde predstavlja jedan underground pokret koji je kroz klub osnovao ex-admin, Rem. Njegova vizija je bila da na jednom mestu privuče što više ljubitelja pravog house zvuka. Klub je promenjen, ali ta ideja i dalje je nastavila da živi… Iz nje se upravo rodio Grotto – ultimativni muzički web portal i forum! Naša misija je obrazovati i oplemeniti mlade ljude (ili barem one koji se tako osećaju) kroz jedno kvalitetno muzičko putovanje sa puno dobrih vibracija!