Bokee: Ako si dobar DJ/producent tvoja muzika je najbolji glasnik

1468
Bokee Kinetic Vibe SillyHeadz Monotique

Bokee je stupio na muzičku scenu Srbije krajem 90-tih tako što se zaposlio na radiju. U to vreme trance je bio veoma popularan pa je bio zadužen za emisiju “New Generation” koju ste mogli slušati na Top FM radio talasima. Nešto kasnije pokreće nove emisije, “Club Expirience” i “Groovilicius” sa kolegom Dachom na Venus radiju i organizacija Kinetic Vibe je rođena.

2005. je proglašen za DJ-a broj 2 na tada popularnom sajtu chillout.co.yu i naredne četiri godine je uvek bio u Top 3. Veoma je aktivan kao DJ, jer ne postoji klub, festival ili veća žurka gde nije radio, bilo kao rezident, bilo kao podrška stranim artistima. 2009. sa kolegom Markom Vukovićem formira SillyHeadz organizaciju.

Malo smo popričali sa njim i pitali ga da li se bavi produkcijom, gotivi li posebno nekog stranca sa kojim je radio, da li ima neki savet za mlade DJ-eve i naravno kakav set možemo očekivati od njega za Novu godinu.

Bokee Kinetic Vibe Monotique SillyHeadz
Foto: Bojan Vasiljević

1. Bokee reci nam za početak, pošto imamo i mlađe čitaoce na portalu, odakle ideja da se baviš DJ-ingom?

Bilo je to baš davno. Ustvari je radio ono što je mene najviše interesovalo u početku – Roda, Top Fm, Venus, ali čim sam ušao na radio stanice krenulo je, naravno, da me interesuje i nešto više da radim sa muzikom od klasičnog radijskog tonca. Ali da, moj put u ovom poslu je krenuo iz radio stanica i emisija koje sam u to vreme radio na njima: New Geration, Club Expirience i naravno najpopularnija u to vreme Groovilicius na Venus radiju koju sam radio sa Dachom (Kinetic Vibe).

2. Radio si sa mnogim imenima na sceni – reci nam ko je ostavio najveći utisak na tebe od stranaca i zašto?

Ne znam šta da vam kažem, spisak je stvarno dugačak, a svaki od artista je ličnost za sebe i manje više skoro svaki je imao nešto zanimljivo. John Digweed – smirenost; James Zabiela – kada se pojavio 2000-tih bio je jako zanimljiv ne samo za slušanje već i za gledanje, šta sve radi sa spravama i efektima koje su tada bile nove; Lee Burrige – pun je neke lude i pozitivne energije; Marshall Jefferson – legenda pored koje se osećaš prijatno iako samo stojiš pored; Chris Liebing – isto 2000-tih kada krene da povezuje svoje sprave samo gledaš i uživaš; Hernan Cattaneo – neverovatno prijatan lik; I tako, mogao bih da nabrajam u nedogled 🙂

3. Što se produkcije tiče – šta se kuva kod tebe u 2017?

Ove godine sam sa jednim prijateljem pokrenuo novi projekat Monotique i za sada smo imali jedno izdanje. Ali smo prethodnih mesec dana bili u studiju i završili 6 traka od kojih su 2 jako dobre i očekujem od njih da naprave veliki uspeh. Sada čekamo mastering pa ćemo ih prvom prilikom i testirati na dancefloor-u.

Bokee Monotique
Foto: Ružica Milovanović

4. Top 5 Classic House – Techno pesama za tebe su?

Auh… 🙂 Nemojte da me terate da od toliko dobrih traka svih ovih decenija izdvajam 5, jer stvarno ne znam za kojih 5 bi se odlučio, ima ih baš mnogo koje su obeležile neko vreme, a i dan danas povremeno se odrade neki remixi. Jednostavno puno je traka koje su “forever” i imam veliko poštovanje za njih iako smo ih čuli milion puta i dalje mi nabace osmeh kada ih čujem.

5. Koliko misliš da je bitno da danas DJ-evi/producenti budu prisutni na socijalnim mrežama i kako to da nadonkande ako time ne žele da se bave?

Bitno je, ali ne i presudno. Ako si dobar producent ili DJ nema potrebe da visiš toliko na socijalnim mrežama – tvoja muzika je najbolji glasnik.

6. Najbolji savet koji si dobio u životu i koji bi podelio sa mlađim DJ-evima?

Radi na sebi stalno, menjaj, traži se i budi Ti.

Bokee Central Dance Event 2017 Guy J Guy Mantzur Khen Peter Portman Marko Milosavljevic

7. Za Novu godinu ćeš deliti pult na Central Dance Eventu sa artistima kao što su Guy J, Guy Mantzur, Khen, Peter Portman i Marko Milosavljević. Šta možemo konkretno da očekujemo od tebe te večeri?

Radiću intro set za naše goste. To znači da neću raditi brz set, ali ću se potruditi, ako mi vreme to dozvoli, da ispričam lepu priču kroz set. Radimo na tome da uradimo mastering traka koje smo radili prethodnog meseca za Monotique da bi ih premijerno pustio te noći 🙂

Bokee @Facebook @SoundCloud

PODELI
Prethodni članakSONJA MOONEAR krajem februara u Beogradu!
Sledeći članakU petak kreće Central Dance Event!
Grotto
Grotto je prva srpska “house” internet zajednica, osnovana 2005. godine kao forum oko kog su se okupljali ljudi koji poštuju house zvuk. Sama reč “grotto” zapravo znači “pećina” (ital.) i ovde predstavlja jedan underground pokret koji je kroz klub osnovao ex-admin, Rem. Njegova vizija je bila da na jednom mestu privuče što više ljubitelja pravog house zvuka. Klub je promenjen, ali ta ideja i dalje je nastavila da živi… Iz nje se upravo rodio Grotto – ultimativni muzički web portal i forum! Naša misija je obrazovati i oplemeniti mlade ljude (ili barem one koji se tako osećaju) kroz jedno kvalitetno muzičko putovanje sa puno dobrih vibracija!