REPRIZA NOVE GODINE U KLUBU DOT UZ ANALOGUE COPS!

219

Repriza nove godine u klubu DOT u znaku tehna i to ne bilo kakvog vec cistog, sirovog i analognog! Svi oni koji veruju da je muzika forma komunikacije i edukacije svih ljudi na svetu dobrodošli su da 1. januara ponove najludu noc uz predstavnike ove filozofije – The Analogue Cops sa velikom domacom podrškom naših poznatih DJeva Marka Milosavljevica, Nikole Vemica i DOO-a.

fb-cover-the-analogue-cops-boost

Marieu i Lucretio a.k.a. THE ANALOGUE COPS osnivaci su jednog od poslednjih nezavisnih underground lejblova na planeti, pod imenom RESTORATION. Iskreni zastupnici vinila i najgori neprijatelji digitalnog zvuka: cetiri godine pružaju otpor u Berlinu, gde su vec poslali svoju poruku sastavljenu od cistog, analognog techno-a. Duboko inspirisani radom virtuoza kao što su Jeff Mills i Theo Parrish, koriste svoj analogni zvuk da dovedu na novi nivo plesne podijume širom sveta. U svojim live nastupima služe se iskljucivo analognom hardver opremom, sirovo i fanki u tradicionalnom techno stilu.

marko-milosavljevicPoznat kao veliki kolekcionar vinyla, kao i ljubitelj sintisajzera, klavira i ritam masina, Marko Milosavljevic je jedan od najaktivnijih izvodaca elektronske muzike u Srbiji koji konstantno eksperimentiše i istražuje sve forme elektronske i alternativne muzike. Kako nastupa vec 15 godina, svirao je svuda u regionu, na svim bitnim festivalima, a takode je putovao i van granica stare Jugoslavije, nastupajuci u Engleskoj, Španiji, Holandiji, Grckoj, Madarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, kao i u Kanadi. Nakon njegovog debi izdanja za Belgrade Coffe Shop kompilaciju 2006-te godine, Marko konstantno radi na novim projektima, obuhvatajuci razlicite domene elektronske muzike. Najnoviji projekat ce uskoro biti predstavljen.

nikola-vemi

Nikola Vemic je mladi srpski di-džej i jedan od najmladih kolekcionara vinila. U njegovoj muzickoj selekciji možete cuti teški tehno zvuk, kao i melodicnu disko i fank muziku. Svaki od njegovih mikseva ima posebnu emotivnu težinu, pogotovo kada su u pitanju live nastupi. Igrajuci se razlicitim stilovima i žanrovima, uvek prati svoju intuiciju, što ljude navodi na neprekidan ples i igru, bilo da se radi o intimnoj atmosferi kluba ili velikom prostoru pred hiljadama ljudi.

doo

Dušan Doo Predojevic je DJ i jedan od osnivaca Beyond House, jednog od najaktivnijih DJ i parti kolektiva na srpskoj andergraund sceni. Doo je svoju DJ karijeru zapoceo 2005. godine puštajuci muziku u svim tada relevantnim klubovima u Beogradu i Novom Sadu i na svim velikim festivalima u Srbiji. Radom na sopstvenom muzickom blogu “MYMODERN”, Doo je zaslužio poziciju resident DJ-a u tada kultnom beogradskom klubu “The Wash”. Po zatvaranju kluba, Doo je osnovao Beyond House sa talentovanom DJ bandom na pomolu: Ognjenom Milosavljevicem, Milošem Maricicem, Ivanom Tanovicem i Damirom Zekirijem. 2014. godine im se pridružuje Nikola Vemic. Beyond House su od tada odgovorni za neke od najboljih momenata beogradskog nocnog života, pre svega zhvaljujuci njihovom ukusu i imenima koja su doveli u Beograd: Bu§§, Dubbyman, Richard Zapenzauer, Lucretio, Demetrio Giannice, Marcellis, Owen Jay, Intergalactic Gary, Mick Wills, Space Dimension Controller, Levon Vincent, Tama Sumo… Ovih dana, Doo organizuje žurke u cuvenim klubovima 20/44, Drug§tore, Wats i Kc Grad, mestima koja su od velike važnosti za jacanje beogradske DIY scene koja je drasticno poboljšala nocni život u gradu. Ono što Doo pušta prevazilazi žanrovski set kako pokazuje sposobnost da zadovolji deep house ratnike, space disco gikove, techno glave i eksperimentalne frikove podjednako. Isto važi za razlicita mesta na kojima nastupa.