Les Yeux Orange: francuski andergraund u Beogradu ove subote

228
Les Yeux Orange Bagheera DJ Brka 2044

Les Yeux Orange je jedan od najuticajnijih andergraund muzičkih blogova u svetu. Iza ovog projekta stoje Raphael (Noctambulo), Stan (Humangigz) i Camille (Alan Dente). Nastao je 2013. godine kada su Noctambulo i Humangigz pokrenuli YouTube kanal sa ciljem da dele prethodno neobjavljenu muziku. Malo nakon toga, započeli su seriju mikseva. Među prvima koji je pozvan da predstavi svoj muzički izbor bio je beogradski DJ Brka. Sada postoji i Les Yeux Orange Radio Show, a od prošle godine su aktivne i dve etikete. Prvo 12″ izdanje Coco/Jungle na Good Plus-u raprodato je odmah po izlasku.

LYO su u više navrata uživali beogradski klabing, te kasnije širili priču o njegovom sjaju. Narednog vikenda prvi put će stati za gramofone u našem gradu, a nakon toga to raditi i u svom Parizu, pa kasnije Madridu i Kopenhagenu.

Da je ovo prava klupska poslastica za sve koji prate muziku ili samo uživaju u njoj, govori i domaći deo lajnapa za narednu subotu na brodu. U noć će nas uvesti Bagheera, a kasnije svirati i pomenuti lokalni heroj svetskog renomea – DJ Brka. Predlažemo vam da preslušate miks LYO003 koji je radio za ove francuze.

Na sajtu lesyeuxorange.com možete saznati više o našim gostima. Između ostalog i listu najboljih pesama iz prošle godine od kojih će sigurno pustiti neke na nastupu koji nas toliko raduje. Poslušajte i šta se dešava na njihovom veoma aktivnom SoundCloud profilu sa skoro 30.000 pratilaca.

Ulaznice možete kupiti na samo veče događaja po ceni od samo 300 dinara ukoliko dođete pre ponoći, a za 500 nakon toga.

Les Yeux Orange DJ Brka Bagheera 20/44

Klub 20/44 najrelevantnija je tačka novije klupske andergraund scene Srbije. Splav na Savskom keju podrazumevan je među domaćom publikom, ali polako postaje i nezaobilazna turistička destinacija zbog hvalospeva koji stižu od svetskih influensera, ali i Guardiana i sličnih uglednih medija.

Les Yeux Orange ovoga puta u Beograd dolaze na poziv muzičkog portala MjuzNews koji na taj način daje do znanja da planira seriju sličnih bukinga, pri čemu će nastaviti da izveštava o ostalim dešavanjima kod nas, odnosno o muzici uopšte – klasičnoj, pop ili andergraung.