Upoznajte producenta koji se krije iza Last95 pseudonima

Danijel Čehranov je mladi DJ i producent iz Beograda. Rođen i odrstao na periferiji, a veza između njega i centra grada, gde su svi barovi, klubovi i ostala mesta gde usavršava svoju muzičku karijeru već 10 godina je poslednji polazak linije 95. Stoga i njegov pseudonim pod kojim odskora pravi i pušta muziku – Last95.

Last95 Records
Dizajn: Luka Ivanović

Kako je okružen veoma raznovrsnim muzičkim stilovima koje Beograd ima da ponudi, a opet najviše techno-m, house-om, progressive-om i međusobnim kombinacijama tih stilova, njegov rad je isto tako svestran baš kao i svestranost našeg glavnog grada. Tokom svoje karijere nastupao je u svim vodećim beogradskim klubovima, ali našao je svoje mesto i na festivalima kao što su Raveolution, EXIT i Lovefest. Od svih nastupa ipak najviše izdvaja rezidenturu u nedavno zatvorenom hramu klabinga – klubu The Tube. Što se tiče davanja podrške strancima, pult je delio sa imenima kao što su Adriatique, Karmon, Tube & Berger, Blond:ish,…

Last95 Danijel Cehranov Last95 Records
Photo: Relja V Simić

Pošto je pre nekoliko meseci pokrenuo Last95 projekat, usledilo je i otvaranje izdavačke kuće sa istim imenom. Želja mu je da tako objedini ono što želi da Last95 predstavlja na sceni – spoj umetnosti i načina života. Njegova muzika je mešavina tech house gruva i veoma upečatljivih progresivnih brejkova. Ipak on veruje da je žanr u muzici nebitan, jer želi da stvara nešto što će vas naterati da zažmurite, dišete lagano i uživate u svakoj sekundi pesme koju trenutno slušate.

Gradeći svoju karijeru on je uglavnom bio warm up/intro DJ, ali smer  u kojem ide kao Last95 je peak-time izvođač koji rastura podijume za igranje svojim energičnim setovima. Što se budućnosti tiče, planira da redovno izdaje singlove i EP izdanja kako bi što više učvrstio svoj položan na domaćoj sceni i pokušao da je gostovanjima u inostranstvu još više promoviše.

Last95 Records Faceless
Photo: Relja V Simić / Model: Lea Davogić

Pre nekoliko dana smo vam predstavili i Last95 Records i najavili njegovo prvo izdanje „Faceless“ EP. Od danas ga možete i kupiti na Beatport-u i tako podržati artista i domaću scenu, a ispod preslušajte obe trake.

Faceless (Original Mix)

Metea (Original Mix)

Last95 @Facebook @SoundCloud @YouTube @Beatport

Prethodni tekstGROTTO PODCAST 003: Mene
Sledeći tekstLast95 za samo 24h ušao u Top 100 Progressive izdanja na Beatport-u