Aril Brikha Live 7. aprila u klubu Drugstore

252
Aril Brikha Dusan Kacarevic Boza Podunavac Music Reactions Drugstore

Beskompromisni techno inovator poreklom iz Irana – Aril Brikha, nastupiće u Beogradu 7. aprila. U režiji organizacije Music Reactions, Brikha će izvesti live nastup u klubu Drugstore. U velikoj sobi Drugstore-a iste večeri naći će se i veterani srpske elektronske muzičke scene Boža Podunavac i Dušan Kačarević.

Aril Brikha Boza Podunavac Dusan Kacarevic Music Reactions Drugstore

Preselivši se u Švedsku kao dete, Aril Brikha je rano razvio interesovanje za elektronsku muziku. Depeche Mode, Front 242 i Jean-Michel Jarre samo su neka od imena koja su ga uvukla u svet elektronske muzike.

Iako su se njegovi producentski počeci poklapali s periodom jake popularizacije minimala u Švedskoj, Brikha je uspeo da pronađe zainteresovane etikete i da izda nešto svoje muzike, koja je već tada mogla biti okarakterisana kao Detroit techno. Ipak, ubrzo je shvatio da njegov rad ne odgovara švedskim i evropskim label-ovima, pa je poslao demo Transmat etiketi Derrick May-a. Transmat je na ovaj način došao do njegove muzike i objavio EP “Art of Vengance”, na kome se nalazi sada legendarna traka “Groove La Chord“.

Aril Brikha
Aril Brikha

A šta je njegova muzika? Da li je techno? House? Deep house? Ona je i sve i ništa. Prevazilazeći muzičke žanrove, Brikha je protekle 2 decenije beskompromisno gradio svoj producentski put, nezavisno od trendova, pozicionirajući se na globalnoj sceni kao jedan od većih inovatora.

Proteklih godina nastupao je isključivo live stalno unoseći inovacije u svoje trake, a, kako i sam kaže, trenutno je u procesu povratka hardveru nakon decenije oslanjanja na softver tokom sviranja uživo.

Boža Podunavac i Dušan Kačarević domaća podrška ove večeri
Petak veče, 7. aprila, otvoriće Dušan Kačarević. Jedan od najcenjenijih domaćih warm up DJ-eva poznat je po velikoj progresiji tokom mix-a. Nastupao je i sarađivao sa velikim imenima kao što su Kerri Chandler, Carl Craig, Derrick May, Solomun, Josh Wink, DJ Rolando, Sister Bliss, Nina Kraviz i Levon Vincent, a smatra da je u DJ-ingu jedan od najvećih izazova zadržati ljude u klubu.

Dusan Kacarevic
Dušan Kačarević

Nakon Aril Brikhe za dekove Drugstore-a će stati Boža Podunavac. Nekadašnji muzički urednik B92 danas je sinonim za srpsku scenu elektronske muzike. Boža Podunavac je ispratio 3 decenije clubbing kulture u Beogradu i ostao dosledan elektronskoj muzici. Od Soul Fooda, Undergrounda i Industrije, preko Barutane, Omena i Monda, do danas poznatih klubova, Boža je i vrteo i ugošćavao brojne svetske DJ zvezde. I posle 30 godina na sceni Boža je dosledan elektronskoj muzici, uvek u potrazi za eksperimentom, ali bez zanemarivanja publike.

Boza Podunavac
Boža Podunavac

Više informacija o ulaznicama za live nastup Aril Brikhe i DJ setove Bože Podunavca i Dušana Kačarevića, biće objavljeno uskoro na zvaničnom Facebook Event-u.