Triple b2b intervju: Lea Dobričić, Ilija Djokovic, MarkyZ!

726
Lea Dobričić Ilija Djokovic MarkyZ intervju

Lea Dobričić proslaviće svoj rođendan velikom žurkom 21.04. u Hangaru kada će okupiti sve svoje prijatelje i drage fanove na pravoj rođendanskoj fešti. Publika će ovo veče moći da uživa tročasovnom b2b setu slavljenice, Ilije Djokovica i MakyZa.

Pored toga, posle jednogodišnjeg Beat Talents takmičenja ove večeri svojim setovima predstaviće se četvoro finalista Mene, Luminous, Teo Trunk, Rudhaman od kojih jedan kao pobednik dobija nagradno putovanje na Ibizu i kartu za IMS (International Music Summit).

Lea Dobričić Ilija Djokovic MarkyZ Mene Luminous Teo Trunk Rudhaman Beat TalentsHangar Luka Beograd

01. Ko je bio prvi uzor što se muzike tiče?

Lea: Laurent Garnier! I dalje je moj omiljeni DJ, a posebno me oduševio kada sam ga upoznala i saznala koliko je divna osoba.

Ilija: Adam Beyer je neko ko je od samog početka najviše uticao na mene i moju muziku. Naravno, ima još par izuzetnih imena čije radove intenzivno pratim i volim da slušam.

MarkyZ: Ima ih dosta i svaki na svoj način me fascinira po nekom načinu rada, selekciji, tehnici: Rødhåd, Function, tINI, Mind Against, Stephan Bodzin i mnogi drugi.

02. Šta je ono što uvek kažes sebi/uradiš pre nego što izađes na scenu? 

Lea: Izmeditiram i stavim čepove (filtere) za uši. 😀  Al’ ozbiljno, bez njih ne idem nigde i mislim da je jako bitno da mislimo o tome kako da zaštitimo svoj sluh, kako mi DJ-jevi, tako i klaberi koji često izlaze.

Ilija: Nisam neko ko ume samog sebe da ohrabri, ali se trudim da razmišljam pozitivno pred nastup i da publici pružim maksimalni užitak.

MarkyZ: Uglavnom mislim pozitivno i nadam se da će sve biti ok. Svaki gig je na svoj način specifičan, zavisi od mesta, veličine kluba ili festivala. Uglavnom to bude neka minimalna trema koja je deo ovog posla. U početku je bila dosta veća, ali vremenom postaje sve manja, jer jednostavno postajemo sigurniji u sebe.

03. Omiljena neelektronska pesma?

Lea: Uuuuf teško pitanje pošto ih ima baš puno. Volim da slušam sve i svašta od jazz-a, lounge-a, rock-a, itd – tako da mi je baš teško da izdvojim samo jednu pesmu.

Ilija: Baš retko slušam “non-electronic” žanrove, tako da na žalost nemam omiljenu pesmu tog tipa.

MarkyZ: London Grammar – Interlude

04. Savet za mlade DJ-eve?

Lea: Ništa se ne dešava odjednom i tek tako. Najbitnije od svega je da znaš šta želiš i da ideš tim putem uz puno upornosti i posvećenosti. Rezultat će sigurno doći 🙂

Ilija: Mladim DJ-evima bi poručio da svakodnevno rade na sebi, da uvek daju svoj maximum – jer koliko daš, toliko ti se i vrati!

MarkyZ: Budite ono što jeste, uvek dajte sve od sebe, slušajte puno muzike i cenite svoj i rad svojih kolega. Takođe, danas je jako bitna produkcija koja otvara vrata ka muzičkoj underground sceni u svetu.

05. Šta očekujete od ovog triple b2b nastupa?

Svi: Mi smo već jednom nastupili zajedno na Urban Bug sejdžu na EXIT festivalu i bilo je ludilo! Sada se već međusobno poznajemo bolje tako da mislimo da će biti još bolje! Veoma se radujemo.

Dress code večeri je COLORS! Dođite obučeni u bojama, jer će i ceo dogadjaj biti u znaku slavlja!

Lea Dobričić @Facebook @SoundCloud
Ilija Djokovic @Facebook @SoundCloud
MarkyZ @Facebook @SoundCloud

Facebook Event