Julian Jeweil premijerno u Tuzli 29. aprila

435
Julian Jeweil Elek3k Project New Sound Club Vegas Tuzla

Julian Jeweil, francuski umetnik sa prebivalištem u Južnoj Francuskoj i Berlinu, poznat po svom prepoznatljivom melodičnom stilu techno zvuka, 29. aprila će nastupiti u Tuzli. Ulaznice za ovaj događaj već su u prodaji.

Julian Jeweil New Sound Elek3k Project Club Vegas Tuzla

Od nove godine do proleća, u Tuzlu smo doveli vrhunske DJ-eve s domaće, svetske i evropske scene. Pred uživaocima techno muzike u Clubu Vegas / Hall of Techno nastupio je Siniša Tomanović, zatim Christian Smith, a prošli mesec razdrmao nas je Bart Skils, jedan od najtraženijih holandskih DJ-eva. U Clubu Vegas obožavaoci elektronske muzike imali su priliku do sada slušati: Aid Vehabović, Alexander G, Allen Stan, Davor Gvozden, Denis Dražić, Dražen Zimonjić, Fedja Knajdl, Ronald Ljaljić, Remedy, Soole.” – kažu iz organizacije

Najnoviji i kako kažu u New Sound-u i Elek3k Project-u najbolji party do sada pripremaju za 29. april, kada će nastupiti jedan od najpoznatijih francuskih techno DJ/producenata Julian Jeweil. Planetarno popularan je postao 2007. godine, kada je u javnost pušten njegov prvi hit “Air Conditionné“, a koji je ubrzo zauzeo prvo mesto na Beatport-u.

Tri godine kasnije Julian je potpisao ugovore sa za dve prestižne izdavačke kuće. Prva je Cocoon, gde je producirao EP pod nazivom “Color“, sa numerom “Soho“, kasnije prvoplasiranom na listi Techno Top 100, a zatim i sa izdavačkom kućom Plus8 Records – “Babou“. Iste godine EP “Techno Corner” je objavljen na Form-u, izdavačkoj kući njegovog prijatelja Popof-a, a remiks je naručio sam Moby, pod nazivom “Stay Down“.
Izlaskom njegovog drugog EP-a u saradnji sa izdavačkom kućom Plus8 Records, pod nazivom “Hermanos“, 2011. godine, Julian je potvrdio svoju poziciju na techno sceni.

Jedan je jedan od najperspektivnijih techno umetnika. Izvodi live setove širom sveta. Nastupao je na nekim od najprestižnijih svetskih klubova i festivala.

Elek3k Project Julian Jeweil New Sound Club Vegas Tuzla

Danas Julian pripada onoj techno eliti za čije nastupe se bore velike organizacije. Nama je prava čast da je na listu svojih nastupa uvrstio i Tuzlu i radujemo se što ćemo imati priliku da ga slušamo uživo.” – kažu iz organizacije

Uz Julian Jeweila publiku u Clubu Vegas, koji je lociran van grada u naselju Mihatovići, nastupiće: Adot, Alexander De Funk, Eduy, Incept, Inis i DJ Remedy. Organizatori su pustili ulaznice u prodaju širom BiH, a očekuju dolazak istinskih ljubitelja techno zvuka i iz regiona.

Facebook Event