Hernan Cattaneo ima status heroja u rodnoj Argentini

346
Hernan Cattaneo

Hernan Cattaneo je mnogo više od izvođača, on je jedan od vodećih underground umetnika, bio je vođa koji je argentiski house sa lokala premestio na internacionalnu scenu. Njegov zvuk proteže se u granicama progressive, house i techno muzike, a osnivač je i Sudbeat etikete i Resident emisije koje imaju za cilj da, pored nove muzike renomiranih producenata poput Guy J, Nick Warren i Henry Saiz, svetu predstave i mlade talente.

Hernan Cattaneo Graziano Raffa Acim Barutana Blender

U petak, 2. juna Hernan Cattaneo još jednom će nastupiti u Beogradu, ovoga puta u Barutani zajedno sa Graziano Raffa-om, a pred veče koje željno iščekujemo predlažemo da u nastavku saznate nešto više o ovom argenitskom progressive velikanu.

01. Prekretnica u karijeri Hernan Cattaneo-a dogodila se 1998. godine kada je upoznao Paul Oakenfold-a u Buenos Ajresu. Paul je u to vreme bio najpoznatiji DJ na svetu i dopala mu se muzika koju je Hernan puštao pa mu je ponudio da nastupa sa njim širom sveta. Hernan je izjavio da mu je ta odluka promenila život zauvek.

02. U rodnoj Argentini on ima status heroja i od strane mnogih smatran je pokretačem scene. Omaž Hernanu i njegovom stvaralaštvu i doprinosu fanovi su napravili sa nekoliko murala.

Hernan Cattaneo Murial

03. Za njega je Burning Man nešto najjedinstvenije na svetu, i kako sam kaže, predstavlja mesto svojevrsnog duhovnog i umetničkog pročišćenja jer je mnogo više od festivala. Prvi put je posetio Burning Man 2000. godine i od tada se često vraća i svima poručuje da ga posete bar dvaput.

04. U slobodno vreme sluša muzičare poput Pharrell Williams, Justin Timberlake, Bruno Mars, The Weekend zahvaljujući svojim kćerkama, a omiljen mu je dobro produciran moderni soul zvuk.

05. Veliki je fan Lionel Messi-a. U jednom intervjuu je otkrio da je bio veoma iznenađen kada je poznati fudbaler optužen za poreske prevare. Hernan je tada izjavio: “Mislim da on nije bio svestan toga. Verovatno je njegov tim odgovorniji od njega, ali naravno potrpisao je papire koje je prvo trebao da pročita. Podržavam ga ali će pravda odlučiti.“.

06. Da je u pitanju njegov poslednji nastup ikada, Hernan bi kao poslednju traku odabrao neku od Frankie Knuckles-a.

Hernan Cattaneo @Official Site @Facebook