GROTTO INTERVIEW: Easy A i Techa

1555
Easy A i Techa

Nakon kraće pauze imamo čast da vam predstavimo dva talentovana artista koji nam dolaze iz podzemlja! U pitanju su Nikola Milanović aka Easy A i Jovan Brzak aka Techa. Kao i većinu nas – muzika ih je spojila pa smo ih mi pitali nešto više o svojim projektima, radio emisiji, domaćoj sceni i ostalim bezobraznim stvarima! Zato uzmite piće i upoznajte se sa mladim nadama domaće scene!

Easy A [Bluedeepnights]

1. S obzirom da su nas svi pitali koje je „Easy A“ i šta pušta – šta bi im ti odgovorio pošto si poprilično underground?

– Pozdrav drugari, pre svega da naglasim da mi je osobito drago da sa vama “PROČAVRLJAM“ malo o temama danasnje elektronske muzike na našim prostorima i tzv. SCENI u Srbiji. Ja sam Nikola Milanović a u svetu elektronske muzike se predstavljam kao EASY A. Mnogi bi to ime poistovetili sa istoimenim filmom, ali ime sa filmom nema nikakvih dotičnih tačaka. Easy A je nastao u jednom malom i slabo urbanom gradicu (Čačak), i predstavlja fuziju mračnog i tvrdog sa nežnim i bogatim zvukom….ukratko kombinacija MINIMAL, DEEP, TECH, MICRO HOUSE zvuka. Naziv označava moju staloženost i smirenost, kao i opuštenost tokom mixanja (EASY), a sinonim A je od nekadasnjeg nadimka “ajkula“ jer su me ortaci iz ulice nekada tako zvali. Zvuk koji gajim je kao sto rekoh već kombinacija više žanrova, a inspiraciju za njega nalazim u svakodnevnim dešavanjima…tuga, sreća, zbunjenost, strah, ozbiljnost su osećanja koja kroz muziku pokušavam da ispoljim, i jedino u tom underground zvuku ta osećanja mogu pronaći.

Easy A & Blagoj Rambabov @ BLUDEEPNIGHTS radio show by Easy A (Bludeepnights) on Mixcloud

2. Ono što mi znamo je da si ovde godine pored uspešnog radio show-a vrteo na LoveFest-u i imao sjajnu selekciju traka – reci nam nešto više o tome?

Što se tiče radio show-a, ta ideja se rodila na već postojećoj osnovi. Naime kolege iz organizacije BLUDEEPNIGHTS Alex i Željka su slušajuci moje setove, i družeci se sa mnom dosli na ideju da napravimo nesto zajedno….rezultat je saradnja na radio programu, i na tome sam im neizmerno zahvalan jer je sve manje i manje kolega koji bi pružili šansu mladima. Priča o Love Fest-u je i za mene bila veliko iznenađenje, jer sam par godina pre tog događaja pokušavao preko takmičenja da “upadnem“ u uši žiriju, ali bez uspeha. Trake koje sam vrteo te noći su jednim delom bile promo radovi dragih kolega kao sto su WHITE BROTHERS, JAMIER WARD, PROUDLY PEOPLE, ŽELJKA KAŠIKOVIĆ & ALEXANDAR SAVKOVIĆ, kao i neka već postojeća izdanja iz koša INNOCENT MUSIC-a i MOAN-a. Jednostavno, pokusao sam da se što bolje prezentujem publici kroz neku dozu živahnog i “masnog“ zvuka uz primese progresije i sporednih zvukova.

3. Pošto si po struci gastonom – reci nam šta se sprema u tvojoj regularnoj kuhinji trenutno i u onoj „muzičkoj kuhinji“?

U regularnoj kuhinji se radi sve i svašta, ali uglavnom “mala porcija, sa mnogo kalorija“… BAŠ KAO I MINIMAL ZVUK, HEHEHE! :)) A što se tiče muzičke kuhinje, naravno saradnja sa imenima iz underground sveta kroz radio podcast-e, i naravno….izučavam osnove produkcije zvuka, pa će se možda uskoro moći čuti nešto po mom ukusu.

4. Za kraj reci nam gde možemo uskoro da te čujemo?

Ja nisam jedan od DJ-eva koji će za jedan mesec nagurati po 10-ak gigova. Više volim da zakažem jednu-dve žurke mesečno, ali za svaku od tih žurki da zasijam punim sjajem. 23. avgusta ću vrteti u Svemirskoj Kafani b2b sa svojim dragim kolegom iz novog sada TECHOM uz imena kao sto su CALAVERA & MANYA, D.R.N.D.Y, JOHN JOGURT, a za dalje ćemo videti kako će se stvari odvijati. Naravno tu je i nasa radio emisija BLUDEEPNIGHTS RADIO SHOW koja se emituje na WESTRADIO.GR koja se odvija svake srede!

——
Jovan Brzak aka Techa [Main Room]

^1 Kako bi se Jovan Brzak aka Techa nama predstavio najbolje u jednoj rečenici?

Čova s magičnim brkom koji je veliki zaljubljenik u muziku 🙂

^2 Kako ti se čini trenutno domaća scena i šta misliš da bi tu moglo bolje?

Smatram da domaća scena iz dana u dan se razvija i da ima mnogo talentovanih artista, ali generalno su mnogo nesložni, svako ima svoju neku ekipu i gura svoje ljude i svoju priču, tako da je saradnja svedena na minimum. Takođe u poslednje vreme se otvorilo puno novih klubova u kojima se prezentuje kvalitetna elektronska muzika i gde gostuju odlični domaći i strani DJ-evi, tako da očekujem da će uz poboljšanje saradnje izmedju DJ-eva scena za koju godinu biti na zavidnom nivou.

^3 Šta se sprema kod tebe inače što se tiče nove muzike? 🙂

Trenutno sam zapao u neki mračniji trip melodičnog deep tehna, vožnja kroz melodiku i đuskanje!

^4 Da li ima neki domaći ili strani artisti sa kojim bi voleo da vrtiš ili da uradiš pesmu? 🙂

Što se domaće scene tiče, ja bih stvarno voleo sa svakim ko gleda na muziku isto kao i ja da sarađujem, a što se stranih artista tiče ima ih stvarno mnogo ali izdvojio bih Tale Of Us, kao sastav koji me je kroz more muzike doveo do trenutnog muzičkog pravca koji puštam.

^5 Za kraj reci nam šta možemo da očekujemo u subotu na b2b setu gde ćeš vrteti sa Easy A drugarom?

Možete očekivati nadzabavu, pažljivo odabran repertoar kvalitetne underground muzike, brku za miksetom, mnoštvo emocija, puno pozitivne energije, sve u svemu jedan vrhunski parti! 🙂

Easy A b2b Techa @Svemirska Kafana!

Intervju vodio: Vladimir Trifunović

Prethodni tekstGrotto Video Interview: Frivolous
Sledeći tekstGROTTO INTERVIEW: Kraak & Smaak
Autor, osnivač, admin za Grotto portal. Zaljubljenik u kvalitetan house.