Bruka Sonus festivala!

Organizatori Sonus festivala napali novinare i PR agenta!

642
Sonus bruka

Trećeg dana Sonusa, oko 1:05 smo imali priliku da posvedočimo do sad neviđenom događaju na Sonus Festivalu. Presedan se dogodio kada je čovek, nemačke nacionalnosti iz organizacije Sonus Festivala (J.B.) koji čekira karte i proverava narukvice, fizički i sa ogromnom silom napao van svog radnog mesta PR agenta jedne naše poznate izdavačke kuće  (B.V.), pod sumnjom da prodaje ukradene VIP narukvice koje su nestale noć ranije iz šatora Sonus Festivala.

Ekipa iz PR agencije i naše novinarske kuće je bila u šoku zato što je par Nemaca iz organizacije koja vodi Sonus festival nakon toga psovala naše novinare i vređala po nacionalnoj osnovi, provocirajući ih srpsko-hrvatskim odnosima rečima “Vi ovde to namerno radite jer mrzite Hrvate” iako mi nismo učestvovali u tom događaju.

Prema rečima jednog od ljudi iz Sonus organizacije – razlog njegovog napada je taj što su u toj noći četvorici Nemaca – N.N lica prodala 2 VIP narukvice koje su u tom trenutku bile povučene iz prodaje. Nemački turisti koji su kupili ukradene narukvice su pokazali čoveku iz prodaje da je PR agent (B.V.) taj koji je prodavao te narukvice.

U pokušaju da se smiri situacija i da se razdvoji sukob između Sonusovog čoveka i PR agenta i obezbezbeđnja, bgdgrotto.com ekipa je dobila više lakših udaraca od strane razjarenog Sonusovog prodavca karata dok je najgore prošao zatečeni PR agent koji je zadobio više lakših telesnih povreda u predelu glave i desnog rebra.

Ceo događaj je završen tako što je obezbeđenje privelo 14 učesnika i sprovelo lokalnoj policiji koji su posvedočili u ovom neviđenom događaju.

Nedopustivo je da festival i organizacija ovakvog renomea napravi ovoliki propust i dozvoli sebi da napravi ovakvu neprofesionalnu grešku koja uključuje ukradene narukvice i napad na ekipu koja je tu da promoviše i izveštava sa Sonus Festivala.

Bgdgrotto.com neće više biti deo promotivne kampanje Sonus Festivala koji je pokazao da nije u stanju da obezbedi sigurnost press novinara i posetioca festivala. Podsećamo vas da je Sonus festival u organizaciji Cosmopop grupe iz Nemačke koja stoji iza TimeWarp festivala.

Inače Bgdgrotto.com ekipa je već 4 dana u Hrvatskoj i za hrvatske vlasti i ljude iz turizma ima samo reči hvale, jer su na najbolji način sa nama sarađivali.

Prema poslednjoj informaciji koju smo dobili, sud u Pagu je doneo presudu da zbog remećenja javnog reda i mira kazni organizatora Sonus festivala i našeg PR agenta novčanom kaznom od 500kn. Zbog nedostatka dokaza odbijena je tužba Sonus festivala da je PR agent B.V. prodavao VIP narukvice.