Apgrade: Turn it Apside with Apcast!

Apgrade vam predstavlja Apcast!

756
Apgrade Apside Apcast
Apgrade Apside Apcast

Apgrade organizacija pokrenula je svoj podcast pod imenom Apcast uoči naredne žurke koja će se desiti 5. decembra u Magacinu “DEPO”. Ovaj specijalni serijal mixeva će imati za cilj da na nedeljnoj bazi predstavi po jednog artista koji se zalaže za kvalitet koji se može iskusiti na Apgrade dogadjajima. Za probijanje leda se postarao miljenik domaće publike i internacionalno priznati DJ i producent Dejan Milićević, koji će ujedno nastupiti u subotu na novoj ▲pgrade žurci kao domaća pordška. Rame uz rame sa njim će nastupiti jedan od najuglednijih predstavnika detroitske scene Mike Huckaby, kao i švedska zvezda u usponu Sebastian Mullaert, poznat i kao član kultnog tandema Minilogue, u spoju dve različite generacije elektronske muzike koju vezuje jednako beskompromisan umetnički pristup. Pored njih će nastupiti i kultni dvojac, Gordan Paunović i Vlada Janjić, koji je zadužen za uvertiru. Prethodni Apgrade događaji ugostili su neka od najvećih imena savremene elektronske muzike kao što su Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Loco Dice, Mathew Jonson, Function, Efdemin i drugi. Ulaznice su u prodaji na blagajnama Gigstixa i Eventima po ceni od 600 dinara.

Mike Huckaby & Sebastian Mullaert a.k.a. Minilogue @ Apgrade
Mike Huckaby & Sebastian Mullaert a.k.a. Minilogue @ Apgrade

Iako ne treba previše predstavljati rad ovih umetnika, mi smo odlučili da vam nabrojimo glavnih 5 razloga zašto treba biti na Apside-u.

1. Nakon sjajnih gostovanja u beogradskim klubovima Wash i 20/44, Huckaby prvi put nastupa u Depo-u gde će na velikoj sceni potvrditi kultni status kod ovdašnje publike, dok će Mullaert nastupom uživo dokazati zašto je njegova nova, samostalna karijera jedna od najblistavijih u protekloj godini.

2. Mike Huckaby ima besprekoran pedigre stečen na prestižnoj detroitskoj sceni, čiji je jedan od vodećih ambasadora u svetu, koji ga čini jednim od najcenjenijih disk džokeja “motornog grada”.

3. Brigu o budućim generacijama pokazuje edukacijom mladih u detroitskom Youthwill centru, kroz časove rada u programima Ableton i Reaktor. Jedan je od retkih koji ukazuje na značaj muzičke teorije u elektronskoj muzici rečima: “Džez je kišobran ispod kog deep house obitava“.

4. Sebastian Mullaert je klasično obrazovan muzičar na klaviru, violini i orguljama. Na početku eksperimentisanja u elektronskoj muzici, upoznaje Markus Henriksson-a sa kojim 1996. osniva sastav koji će skoro dvadeset godina kasnije biti stalno prisutan na svetskim listama najboljih nastupa uživo – Minilogue.

5. Ono što definiše njegovu muziku su spontanost i konstantna promena u energiji. Izdaje redovno za etikete kao što su minus, Ovum, Mule i Traum, a poslednji album u tandemu Minilogue objavio je za Cocoon. Nakon nedavne evolucije zvuka u žanrovski unikatnom pravcu, Mullaert je uspeo da prodrma svetsku elektronsku scenu, dobrim delom zaglavljenu u kreativnoj krizi, gde se u poslednjih nekoliko godina zvuk isuviše uniformisao.

Prethodni Apgrade događaji ugostili su neka od najvećih imena savremene elektronske muzike kao što su Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Loco Dice, Mathew Jonson, Function, Efdemin i drugi. Ulaznice su u prodaji na blagajnama Gigstixa i Eventima po ceni od 600 dinara.

Poslušajte Apcast 001 koji će vam približiti deo atmosfere 5. decembra u Depo-u.

▲PCAST 001 : Dejan Milicevic by Apgrade on Mixcloud