Balbersberg (Berlin) FILMSKI PARK – potraga za skrivenim scenama!

798

Želite da odete u Berlin, prestonicu noćnog života? A voleli biste i da posetite Amsterdam, kao najpoznatiji evropski grad slobodnog duha?

Grotto ekipa, u saradnji sa GO2 travelling agencijom i Akademijom umetnosti, osmislila je FILMSKU EKSKURZIJU, za sve ljubitelje potpune umetnosti – Muzike, Filma i Hedonističkog uživanja.

babelsberg

FILMSKI PARKpotraga za skrivenim scenama (Balbersberg, Berlin)

Jedna od zanimljivijih atrkcija ovog neobičnog putovanja jeste poseta Balbersberg filmskom parku u Berlinu. Svaki ljubitelj dobre muzike, zasigurno je i ljubitelj kvalitetno snimljenog filma. Ovaj park krije neke od scena koje ste viđali po filmovima, misleći da su snimaljeni u studiju ili autentičnom eksterijeru a zapravo su snimljeni ovde, u centru Evrope u berlinskom filmskom studiju.

babelsberg

Babelsberg poseduje zatvoren studio, u kojem ćete videti kako funckioniše zeleno platno, kako vrhunski šminkeri prave maske i naravno imaćete priliku da pogledate neki od kratkometražnih 5D filmova. Park se proteže preko 81.000 kvadratnih metara, što ga čini najvećim filmskim studiom u Evropi. Sastoji se iz različitih etapa koje se mogu obići peške, vozićem ili čamcem. Tu su replike raznih objekata iz filmova, preko komplet uređenih ulica, malih gradova, iz doba srednjeg veka, preko elemenata iz sadašnjih naučno-fantastičnih filmova. Čitava uređena naslja za potrebe filmova, sa lutkama pirodnih veličina ili natprirodnih svemirskih bića.

babelsberg

Jedan od najzanimljivijih delova jeste live-preformans glumaca na otvorenom. U velikom amfiteatru, glumci glume scene iz akcionih filmova, odnosno, publici pokazuju kako se snimaju kamioni oni koji se sudaraju, kuća koja se zapali, tuče, sudari koji završavaju u vodi i slično. I to ne na video bimu, nego se sve to zaista, live dešava. Zato je uglavnom dobro sedeteti dalje od bine, jer nikada se ne zna da li će neki deo automobila, završiti padajući po publici. Još jedna od sličnih atrakcija jeste podmornica koja se nalazi pod zemljom i pošto određena grupa biva zatvorena u nju, morate se sami snaći kako ćete izaći. Posle svih ovih atrakcija koje pomalo i izmore, čeka vas ručak u hali koja je potput dvorske sale iz Hogvortsa – Hari Potera. Tako da, nakon noćnog ludovanja po Berlinu, ovaj filmski izlet zaista dođe maksimalno opuštajuć.

babelsberg

Na turu polazimo 28. aprila i vraćamo se 7. maja. Idealni prolećni period, raspusta i praznika. U Berlinu spavamo 3 noći, sasvim dovoljno za 4 dana obilaska svih underground, a i onih vama poznatih tura. Uveče uz lokalnog vodiča ozbiljna edukacija kako i na koji način ući u najbolje svetske klubove – Berghain, Watergate, Kit-Kat, kao i obaveznaa oranzivana poseta barovima i kafićima, gde se rađa techno zvuk. Fakultativne ture do Babelsbergfilm parka, odnosno filmskog diznilenda, kao i odlazak u ugovorene Muzičke i Filmske akademije.

babelsberg

Četvrti dan se polazi u Amsterdam na dve noći, gde za tri dana obilazimo sve najznačajnije punktove: 1.Slikarske umetnosti, 2. Coffeshopove i Heineken pivaru, 3. Red light district i najprestižnije klubove. Po povratku pauza od 6h sati u Pragu, popodnevna bleja i ručak u zlatnom gradu za sumiranje utisaka. U cenu uključen prevoz, smeštaj na bazi doručka i sve panoramske ture. Ideja je da se na ovom putovanju združe istomišljenici, grupa će biti mala i odabrana. Sve što ste ikada hteli da vidite, čujete i probate, ali niste bili sigurni da li ćete se snaći sami, sada je pravi trenutak da se pridružite Grotto ekipi.

baner-21

Cena ture za FILMSKU EKSKURZIJU je 319 evra, dok preko Grotto portala iznosi 289 evra. Sve što je potrebno da uradite, kako bi sebi obezbedili popust, je da nam se javite putem mail-a: grottopromo@gmail.com ili porukom u inbox na našoj facebook stranici. Kapacitet mesta je ogranicen na 80.