Iz Rusije s’ ljubavlju!

Andrey Pushkarev Kameleon E Nights

E! Nights večeri u splitskom Kameleonu ovog puta idu malo „dublje“. U goste dovode pulena ruske underground scene Andrey Pushkarev-a, moskovskog DJ-a i producenta kome je ovo ujedno i prvi nastup u južnim delovima Hrvatske.

Andrey se svetu predstavio kroz setove na online radiju Deepmix Moscow gde je emitovao nekomercijalni underground techno i house u 53 zemlje sveta. Ali njegova priča počinje mnogo ranije, sredinom devedesetih, kada je počeo svirati po klubovima. 2000. se seli u Moskvu pa osim DJ karijere preuzima posao nemačke firme koji podrazumeva selekciju CD-ova, DVD-jeva i Vinyl-a za rusko tržište što ga je učinilo jednim od većih kolekcionara retkih techno i house vinyl-a pa ih u svojoj kolekciji ima preko 5000. Osim neverovatne kolekcije, posao mu je pružio uvid u funkcionisanje izdavača, promotera i DJ-eva pa je otkrio i što je popularno na sceni.

Andrey je i glavni akter dokumentarnog filma Kvadrat koji realno prati život DJ-eva na gigovima i svemu onom između istih. Osim DJ karijere razvija i onu producentsku izdavajući na labelima poput Circus Company gde su mu kolege Nicolas Jaar, DJ Koze, Art Department, itd. Tehnička preciznost, profesionalni pristup i izvrstan muzički ukus obećavaju jedno odlično muzičko putovanje.

Andrey Pushkarev E Nights Kameleon

Ovim eminentnim imenom elektronske scene predstavlja se kolektiv Simulation koji polako gradi svoj put do svih clubbera u Splitu. Svoj tok misli već su pokazali kroz nekoliko partija kada su bili domaćini gostima poput Jay Shephearda, Martina Landskog i Jimpstera, a ovog puta kroz muziku i sliku doneće svu čaroliju koju ovaj DJ nesebično širi u svojim setovima.

Ovog puta za warm up je zadužen Cid, dok će zatvaranje odraditi Milan Pivalica. Karte se mogu nabaviti u pretprodaji po ceni od 60 kn (oko 8 evra), a na dan partija po ceni od 80 kn (oko 10 evra).

Andrey Pushkarev @Facebook @SoundCloud

Film Kvadrat @Vimeo

E! Nights @Facebook

Prethodni tekstDJ Nakadia na Uranak festivalu!
Sledeći tekstOve subote Monsunom odzvanja Progressive House!