Red Light District – Ulica gde crveno svetlo ne znači STOJ!

2547
red light district

Želite da odete u Berlin, prestonicu noćnog života? A voleli biste i da posetite Amsterdam, kao najpoznatiji evropski grad slobodnog duha?

Grotto ekipa, u saradnji sa GO2 travelling agencijom i Akademijom umetnosti, osmislila je FILMSKU EKSKURZIJU, za sve ljubitelje potpune umetnosti – Muzike, Filma i Hedonističkog uživanja.

Red Light DistrictRed Light DistrictUlica gde crveno svetlo ne znači STOJ!

Ulica crvenih fenjera je deo Amsterdama koji nudi potpuno drugačiju vrstu zabave. Oživljava već oko 6 uveče. Prepuna je kofi šopova u kojima je dozvoljeno konzumiranje kanabisa, tu su specijalizovane radnje za prodaju halogenih pečuraka sve do ekstazija. Seksi šopovi sa najnovijim spravama za poboljšanje užitka, a naravno glavna atrkacija su polu gole devojke u izlozima,odnosno prostitutke koje pozivaju prolaznike da im se pridruže u sobi iza izloga, koja je najčešće odvojena samo zavesom.

Red Light District

Međutim ima dosta devojaka koje sve vreme telefoniraju ili kucaju poruke u izlozima dok čekaju mušterije. Neke se češljaju ili se jednostavno dosađuju. Njima ni najmanje ne smeta to što prolaznici, raznih dobi, od tinejdžera do onih u poznim godinama, gledaju, čak se stiče utisak da im to imponuje. U izlozima ima raznih devojaka, od prelepih belkinja, meleskinja i crnkinja, pa sve do starijih dama. U ovom kvartu je najstrože zabranjeno fotografisanje, radi bezbednosti devojaka, može se slikati krišom i bez blica, ali nije retkost da naiđete na makroa koji će vas vrlo besno opomenuti da nih ne fotografišete.

Red Light District

Ovo su manje više stvari koje ste već znali međutim možda postoje neke informacije koje do sad niste čuli. Naime, prostitutke u ovom kvartu, poznatom i kao De Wallen, zarađuju dnevno između 200 i 1.500e. Najniža tarifa koja se plaća jeste 50e za posetu samo jednoj od devojaka. Postoje ljudi koji žive u ovom delu još od malena i nisu želeli da se isele nakon što je ovo postao kvart legalizovane prostitucije, te ih makroi apsolutno ignorišu.

Red Light District

Više od 80% prostitutki jesu narkomanke, ali nemaju sidu niti i jednu drugu polnu bolest. Svaka ima zdravstvenu knjižicu i kako se vodi kao zaposlena, ne plaća preglede. Više od 60% klijenata jesu oženjeni muškarci. U jednom zavučenom delu ove ulice postoje i muške prostituke. Ne postoji razlika između ljubičastih i crvenih svetala u izlozima, ali ako naiđete na plava svetla, ne bi bilo loše znati da tu rade transvestiti. Najpoznatije prostituke su dve sestre bliznakinje – Martina i Luiza Foknes, koje rade zajedno više od 50 godina. U Red light district zoni, možete naći i vrlo romantične barove i simpatične restorane, negde između sexi šopova i strip tiz bara. Kažu da ovaj kvart može udovoljiti svakome, pa sada je na vama da razmislite. Da li novac potrošiti na hranu za tri dana ili na par sekundi gledanja sa jednom ovakvom radnicom.

Red Light District

Na turu polazimo 28. aprila i vraćamo se 7. maja. Idealni prolećni period, raspusta i praznika. U Berlinu spavamo 3 noći, sasvim dovoljno za 4 dana obilaska svih underground, a i onih vama poznatih tura. Uveče uz lokalnog vodiča ozbiljna edukacija kako i na koji način ući u najbolje svetske klubove – Berghain, Watergate, Kit-Kat, kao i obaveznaa oranzivana poseta barovima i kafićima, gde se rađa techno zvuk. Fakultativne ture doBabelsbergfilm parka, odnosno filmskog diznilenda, kao i odlazak u ugovorene Muzičke i Filmske akademije.

Red Light District

Četvrti dan se polazi u Amsterdam na dve noći, gde za tri dana obilazimo sve najznačajnije punktove: 1.Slikarske umetnosti, 2. Coffeshopove i Heineken pivaru, 3. Red light district i najprestižnije klubove. Po povratku pauza od 6h sati u Pragu, popodnevna bleja i ručak u zlatnom gradu za sumiranje utisaka. U cenu uključen prevoz, smeštaj na bazi doručka i sve panoramske ture. Ideja je da se na ovom putovanju združe istomišljenici, grupa će biti mala i odabrana. Sve što ste ikada hteli da vidite, čujete i probate, ali niste bili sigurni da li ćete se snaći sami, sada je pravi trenutak da se pridružite Grotto ekipi.

ban

Cena ture za FILMSKU EKSKURZIJU je 319 evra, dok preko Grotto portala iznosi 289 evra. Sve što je potrebno da uradite, kako bi sebi obezbedili popust, je da nam se javite putem mail-a: grottopromo@gmail.com ili porukom u inbox na našoj facebook stranici. Kapacitet mesta je ogranicen na 80.