10 stvari koje niste znali o Ten Walls-u

#tenwallfacts

1222
Ten Walls Beograd

Izdvojili smo za vas 10, po nama, interesantnih stvari koje možda niste znali o Ten Walls-u. Mi pratimo njegov rad dosta dugo i veliki smo poštovaoci njegove produkcije! Inače Ten Walls-a slušamo 6. maja na Beat žurki, a early bird karata po promo ceni je ostalo još malo!

01. Marijus Adomaitis je takođe poznat pod imenom Mario Basanov gde je čak remixovao nama bliskog, crnogorskog producenta Millok-a na pesmi “Feel Me”.

02. Ten Walls je veliki fan kompjuterskih igrica. U intervjuu za Slices posebno je istakao kako voli vintage igre.

03. U istoimenom intervju napomenuo da mu je bass linija najbitnija stvar u pesmi.

04. U pesmi “Gotham” pokušao je da emulira klasični fagot (bassoon) instrument koji spada u “zaboravljene” instrumente, jer se sve slabije koriste u popularnoj muzici.

05. U periodu između 2008. i 2011. radio je na projektu Mario & Vidis sa svojim kolegom Vidmantas Cepkauskas-om. Njihova najpoznatija iz tog perioda je “I’ll Be Gone”.

06. Ten Walls će izbaciti ove jeseni dupli album sa novim pesmama koje treba da predstavljaju originalan Ten Walls zvuk.

07. Ten Walls je prvi put imao kontakt sa elektronskom muzikom slušajući bendove kao što su Towa Tei, Pnau i Fantastic Plastic Machine koji su ga inspirisali da dalje pravi muziku.

08. Ten Walls potiče iz muzičke porodice. Otac i brat mu sviraju violinu dok mu je supruga vrlo uspešna pijanistkinja. On je praktično kao dete i tinejdžer odrastao najviše na klasičnoj muzici čiji se uticaj vidi u njegovoj trenutnoj produckiji.

09. Ten Walls je takođe producirao drum’n’bass 90ih godina samo ništa od toga nije izdato.

10. Naziv Ten Walls je nastao kada mu je Dixon preporučio da takvu muziku izdaje pod nekim novim imenom.

Ten Walls @Official Site @Facebook @SoundCloud