Sasha i John Digweed od proleća ponovo zajedno

603

Sasha i John Digweed su jedan od najpoželjnijih i visoko rangiranih dua u istoriji elektronske muzike. Spremni su da se okupe nakon šest godina pauze, i da opet započnu saradnju.

Zajedno su izmenili sliku moderne dens muzike svojim legendarnim mix kompilacijama Renaissance i Northern Exposure, na koje mnogi ljudi gledaju kao neke od najvećih i najboljih napravljenih mixeva ikada. Njih dvojica su glavni “krivci” za približavanje progressive house-a široj populaciji, a mixeve koje su radili su publiku ostavljali u euforičnom stanju transa.

Na njihovoj stranici 1.aprila je osvanula vest o ponovnom okupljanu za koju su svi verovali da je prvoaprilska šala. Duo je tada potvrdio da početkom septembra udružuju snage, a to će premijerno biti predstavljeno 9.spetembra na Social Festivalu u Kent-u, u Engleskoj.

Sasha & John Digweed

Možemo samo da zamislimo koliko će publika biti oduševljena zajedničkim radom ovih majstora. Nema boljeg načina da proslavimo ovo “oživljavanje” istinskog progressive house-a, nego uz delić atmosfere iz Ministry of Sound-a, gde su puštali b2b na Easter Bedrock žurci, 24.marta.