“Uzmite šta želite” – poručuje vam RAQA

1188
Raqa Get It Grotto DJ recenzija

RAQA važi za jednog od najšarmantnijih DJ-eva sa ovog prostora, ali mu ni kreativnosti ne manjka. Nakon nezaboravnih nastupa po čuvenim beogradskim klubovima Hot Mess, Stefan Braun (Sunday Beat) i Shake ‘n Shake, RAQA se upustio u novu avanturu – stvaranje hitova. Njegov singl prvenac “Get It” potpisan je nedavno, 6. juna, za White Cat Recordings, house etiketu u vlasništvu priznatog dua, JL & Afterman.

Ako bismo morali da stavimo “Get It” u neku kategoriju, savršeno bi ga uglavili u melodični “rollin’n’shufflin” house, čiji bogati sadržaj definitivno garantuje zanosno mrdanje kukova i pozitivan vajb ovog leta. Interesantno je to što se priča trake može najopuštenije porediti sa muško-ženskim odnosima na podijumu za ples. Priča počinje od ulaska u klub i hvatanja neizbežnih pogleda nežnijeg pola, preko senzualne komunikacije usana do brejka, tokom kojeg se stvara tenzija kojoj niko ne može odoleti, a da ne priđe i smelo šapne na uvo: “Jesi li za ples?”. Sledi poznata priča koja vodi ka dobrom provodu, vodopadu koktela i na kraju… Znate i sami.

Grotto DJ Raqa Get It recenzija

Još jedan detalj koji svedoči kreativnosti RAQE je poseban šmek darbuke, instrumenta specifičnog za njegov voljeni rodni kraj koji je hteo da podeli sa svim ljubiteljima dobrog house zvuka. “Inspiraciju za svoju premijernu traku sam pronašao u muzici poznatog srpskog dua, Double Bass, u kome sam zapazio primamljiv zvuk koji sam hteo da dopunim i poigram se zvucima darbuke koja je specifična za kraj odakle dolazim. Patrick Toping, Belocca, Luca Cassani, Sabb i Josh Butler su samo neki od brojnih uspešnih producenata koji su me inspirisali da napravim ovakav groove, kao i poznata beogradska publika sa najvrelijih splavova. Hvala vam na tome!

Recenzija Raqa Get It Grotto DJ

Ukoliko posle ovoga i dalje sumnjate da će ovo biti jedna odlična letnja numera, njen zvanični video će vam otkloniti svaku trunku nesigurnosti, a verujemo i ostaviti bez daha.

RAQA @Facebook @SoundCloud

“Get It” @Beatport @iTunes @Spotify