Sve što treba da znate o Steve Bug-u!

476
Steve Bug Apgrade Barutana

Svoju DJ karijeru Steve Bug je započeo u malom baru u blizini kluba Space na Ibici ’91 godine. Ubrzo postaje rezident u tada najboljem klubu u svom rodnom gradu Bremenu i dobija poziv za Love Parade. 1993. godine izbacuje svoje prvo izdanje za Superstition Recordings.

Lejblovi
1996. godine osniva label Raw Elements za koji je izdanje imao Felix Da Housecat. Nakon par izdanja label je ugašen i Steve 1999. osniva Poker Flat Recordings, label koji je bio pionir Minimal Tech House zvuka. Prvo izdanje je, sada već klasik, Loverboy!

Iz Poker Flat-a su nastala još dva label-a – Dessous i Audiomatique. Dessous propagira klasičniji deep house zvuk, a Audiomatique moderniji house i techno.

Bugnology
Promovišući trake sa svog Poker Flat label-a nastala je serija mixeva – Bugnology, koja je uz mikseve rađene za Cocoon, Fabric, Fuse i mnoge druge dovela do ogromne potražnje za njim i artistima koji izdaju za njegov label.

Steve Bug Barutana Apgrade

Izdanja
Mnogo je radio tokom svoje karijere, a spisak izdanja je skoro pa beskonačan – Coconut Paradise EP, Pelican Glide, Simple, Thick & Raw, No Adjustments feat. Foremost Poets, Traffic Signs, Noir, Those Grooves, Double Action, Seven Hills, Jack Is Back, Flight 111, Collaboratory & Collaboratory Remixes Vol. 1 & 2, Swallowed Too Much Bass Remixes, Two Of A Kind, A World Without Cru Sauvage, Silicon Ballet EP, Wet’n’Dry, Shick n Shock EP, The Smackman EP, Tanzbug EP, Loverboy – Re-Loved, Future Retro 101, That’s What I Like, November Girl, Sensual, A Night Like This, Freshly Squeezed, The Other Day, You Make Me Feel, At The Front, Monsterbaze,…

U svojoj karijeri, koja traje preko 25 godina, izdavao je za: B Series, Cocoon Recordings, Dessous Recordings, fabric records, Get Physical Music GmbH, Kompakt, Kompakt Extra, Minus, Minus Inc., Ovum Recordings, Poker Flat Recordings, Pokerflat Recordings, Raw Elements, Raw Elements Rec., Raw Elements Records, Scissor and Thread, Stir15, Superstition Records,…

Apgrade Steve Bug Barutana

Saradnje
Steve Bug je sarađivao sa mnogim producentima. Prvo sa Vincenzo-m na projektu Discowboys koji je propagirao sporiji house zvuk sa svoje etikete Dessous. Zatim slede mnoge saradnje u vidu remiksa i kolaboracija sa imenima kao što su Miss Kittin, Richie Hawtin, Funk D’Void, Mathias Tanzmann, Trentemøller i mnogi drugi.

Zanimljiva je činjenica da je Steve Bug, iako živimo u digatlnom dobu, veliki kolekcionar vinila i da jednom nedeljno posećuje svoju omiljenu prodavnicu ploča Melting Point u Berlinu.

Prošlogodišnji Bolier Room set je odlična prilika da vidite sta možete da očekujete od Steve-a sutra u Barutani na Prepare to Apgrade žurki, a ispod vam je i tracklist celog seta, uzivajte.

Kid Sublime – Real Hipsters Don’t Dance [Hot Shot Sounds – HS 007]
Wbeeza – Say Nuttin’ [Third Ear – 3EEPLP]
Annie Errez – Discovery Inn [Mosaic – SPLIT 05]
Mr. G – Freakshow [Underground Quality – UQ-061]
Mihai Popoviciu – 5000 Hz [Monocord – MONO 001]
Andre Lodemann – Between The Notes [Innervisions – IV 60]
Jammhot – The Kicker [Morris – 096]
DJ W!LD – Come To Me (Flashmob Remix) [W – 15]
Jon Charnis & Hands Free – Leviathan [Connaisseur – CNS 074]
Pete Dafeet – My Love Is Raw (Manuel Tur Remix) [Lost My Dog – LMDLP 024B]
Simon Garcia – Ataraxia [Poker Flat – PFR 166]
Alden Tyrell – Acid 7 [Delft – 006]

Steve Bug @Official Site @Facebook @RA @SoundCloud

PODELI
Prethodni članakSedam sati trance spektakla u Barutani ove subote
Sledeći članakVikend ludilo u KPTM-u
Grotto
Grotto je prva srpska “house” internet zajednica, osnovana 2005. godine kao forum oko kog su se okupljali ljudi koji poštuju house zvuk. Sama reč “grotto” zapravo znači “pećina” (ital.) i ovde predstavlja jedan underground pokret koji je kroz klub osnovao ex-admin, Rem. Njegova vizija je bila da na jednom mestu privuče što više ljubitelja pravog house zvuka. Klub je promenjen, ali ta ideja i dalje je nastavila da živi… Iz nje se upravo rodio Grotto – ultimativni muzički web portal i forum! Naša misija je obrazovati i oplemeniti mlade ljude (ili barem one koji se tako osećaju) kroz jedno kvalitetno muzičko putovanje sa puno dobrih vibracija!