Malo poznate stvari o Dixonu

1746
Dixon

Maj 2014. godine, u Srbiji vlada haos zbog poplava, a u Beogradu kod Muzeja savremene umetnosti treba da se održi novi festival – MAD In Belgrade. I pored takvog stanja u zemlji deo Grotto ekipe odlazi da ispoštuje organizatore, čuje nekoliko interesantnih imena sa podužeg spiska izvođača i odradi par intervjua.

Jedan od headliner-a i čovek koga smo morali da intervjuišemo je svakako bio Dixon. Njega su nam predstavili kao veoma hladnog, ali profesionalnog sagovornika koji će veoma kratko odgovoriti na naša pitanja i da ne očekujemo previše, jer ne voli da radi intervjue. Međutim to se već nakon prve rečenice promenilo, a i od planiranih 5 minuta za intervju ćaskali smo sa njim između 10 i 15 minuta. Čak je pričao sa osmehom na licu što je ceo njegov, a i tim MIB festivala zapanjilo. Jednostavno smo mu odmah na početku rekli da ga nećemo pitati standardna pitanja (šta misliš o Beogradu, kako ti se sviđaju naše devojke, ćevapi,…) i da želimo da vodimo drugačiji razgovor. Nasmejao se i pitao – “Stvarno?”, odkrstio ruke i razgovor je lagano počeo.

Dixon MAD In Belgrade Interview

Kako je nastao “Dixon” zvuk?
Malo se zamislio pa je rekao – kada sam pogledao duboko u svoju dušu i pronašao sebe tada sam shvatio šta želim da radim na sceni.

Zašto je statičan tokom nastupa?
Kaže da time što ne skače po sceni i ne diže ruke želi da ispoštuje producente čije trake vrti. Misli da DJ-evi koji tokom nastupa skaču i dižu ruke time skreću pažnju sa muzike na sebe.

Šta mora imati njegov DJ set up?
Ne spada u vrstu DJ-eva koji na sceni moraju imati 5 plejera, 2 miksete, klavijaturu,… I dalje smatra da je odabir muzike najbitniji, a na tehničku stranu se toliko i ne obazire.

Koji žanr elektronske muzike najviše voli da vrti/pravi/izdaje?
Odgovorio je samo “Its All House Music”.

Zašto njegov label Innervisions nema mnogo izdanja?
Rekao je da je od samog osnivanja odlučio da neće štancovati muziku. Želi da izdaje trake koje neće zaboraviti nakon 6 meseci.

Fun Facts – Žena mu je iz Hrvatske i često dolazi u Beograd da šopinguje, čak su ga ljudi viđali ovde, a neki se i slikali sa njim.

Učestvovao je na stvaranju projekta Ten Walls, jer je smatrao da takva muzika ne može da se izdaje pod imenom Mario Basanov.

Dixon @Facebook @RA