Teo Trunk “na sceni ima mesta za sve” | Intervju

2550

Božidar Surla poznatiji kao Teo Trunk je naš mladi DJ i producent koji je postao zapažen radeći warmup na In The Mood žurci gde je gostovala Nicole Moudaber i Mario Canal. Takođe njegov set je bio zapažen i na žurci Berlinski Zid. Uglavnom je radio warmup-ove na veliki žurkama i to je svakako mnoge zaintrigiralo ko je ovaj momak. Sa nepunih 22. godine Teo Trunk je ime na koje bi trebalo da obratite pažnju u godinama koje dolaze. Grotto ga je čuo na Beat Talents žurci gde je takođe pokidao pa smo pitali Tea da uradimo kratak intervju sa njim.

Ćao Teo 🙂 Nadamo se da si dobro i da si uzbuđen zbog dešavanja na kojima ćeš biti u narednom periodu.

1. Za početak reci nam nešto malo više o sebi i kako si odlučio da se baviš muzikom I DJing-om?

Pre svega, hvala Grotto ekipi na pozivu! Pored toga što se bavim muzikom, studiram istoriju umetnosti. Ne mogu da se setim tačno trenutka kada se javila fascinacija prema elektronskoj muzici, bilo je to jako rano, mislim da je to bio neki oblik trance-a, iz raznih video igrica i filmova koju su bili aktuelni tada. Prvi konkretan dodir sa elektronskom muzikom, a da sam zapravo znao šta slušam, bio je Daft Punk “Around The World”. Ne znam kako je taj CD zavrsio kod mene, ali ti bio trenutaka kada sam prvi put pomislio: “Ja želim da radim “ovo”!”. Tu je počelo prekopavanje i sakupljanje svega mogućeg, trance-a, techno-a, house-a… Mada je narednih deset godina ostalo samo na tome. Tek negde 2014. upoznao sam ljude koji se zapravo bave DJ-ingom i muzičkom produkcijom i odlučio da se informišem malo više o tome šta je to zapravo, a kasnije i da se posvetim tome. Bilo je tu i dosta sreće, imao sam priliku da se družim sa starijom ekipom u kojoj je uvek bilo nekoga od straijih DJ-eva, gradskih faca, od kojih sam ja upijao neke smernice u kom pravcu da “kopam”. To mi je dosta pomoglo, skratilo taj neki proces upoznavanja, ulasaka u ceo taj svet. Ubrzo posle toga su počeli i prvi gigovi, to je bio neki prelomni momenat kada sam bio siguran da želim da se skroz posvetim tome.

teo-trunk-romania

2. Ove godine nastupaćeš u Rumuniji i takmičiš se na invite only DJ takmičenju Beat Talents – reci nam kako je došlo do toga?

Beat Talents, kao i gig u Rumuniji, je došao nekako spontano. Beograd je jako mali, poznaješ nekoga, neko te čuje na nekoj žurci, afteru… Uložen trud i rad utiču da se neke kockice poklope i otvore neka vrata. Što se Halloween žurke, u Transilvaniji, tiče imao sam prilku da i ranije sarađujem sa organizatorima na par većih event-ova, što se pokazalo kao neverovatna prilika i iskustvo, dok sam prvi put na Beat Talents takmičenju imao priliku da sarađuem sa Beat ekipom, iako sam pre toga imao zadovoljstvo da delim pult sa nekima od Beat rezident DJ-eva, takođe neverovatna prilika i iskustvo za mlađe i manje afirisane DJ-eve.

3. Kakvi su tvoji utisci o klupskoj sceni generalno iz perspective mlađeg izvođača?

Iz mog nekog iskustva na sceni ima mesta za sve, svako može da pronađe neko svoje mesto i radom da teži ka nekom sledećem. Ima dosta onog momenta “Ja sam bolji, ja bi trebalo da radim…” mislim da to “dobar sam” nije dovoljno, potrebno je više kolektivnog, kao i individualnog, zalaganja da bi nešto moglo da se očekuje zauzvrat od same scene. Bilo da su u pitanju organizatori, promoteri, izvođaci ili klaberi. Preveliki akcenat na biznis deo, a nedovoljan na muziku. Čini mi se da je merilo uspeha nekog dešavanja postala ta monetarna crta, koliko je karata prodato, koliki su honorari isplaćeni, dok u nekim momentima muzika ide u drugi plan.

4. Imaš prepozantljiv stil kada nastupaš – po kom sistemu ti biraš i pakuješ pesme pred sam nastup?

Nemam konkretno neki recept, uglavnom selektujem trake u odnosu na mesto i kolege sa kojima delim pult. Trudim se da od svoje muzike proberem nešto što bi se najbolje uklopilo u odnosu na koncept i kolegu koji je pre/posle mene. Ne vidim sebe kao peak time DJ-a, intro i outro su nešto u čemu se više pronalazim.

5. Kao neko ko je još svež na sceni – šta ti je cilj za 2017. i san koji bi voleo da ostvariš u karijeri?

Plan za 2017. mi je malo profesionalniji pristup, veći akcenat na muzičku produkciju, konkretno aspekt dizajna zvuka, audio inženjering, da se doškolujem u tom smislu. Mislim da su mi to trenutno slabije strane. A neki san bi bio da mogu da se bavim time full time, posao i druge obavaze umeju da skreću pažnju, nekad je teško zadržati fokus u svemu tome.

6. Imali smo prilike da čujemo neke tvoje demoe koji uopšte nisu loši. Šta planiraš dalje sa produkcijom?

Konkretno planiram da istražujem, još uvek se pronalazim u zvuku. Naginjem više ka nekom mračnijem, eksperimentalnijem zvuku trenutno, ali cilj mi je da pokušam da objedinim sve aspekte žanrova u kojima sam trenutno i objedinim ih u neki svoj “sound”, pa gde me to odvede. I naravno, kao što sam pomenuo već, da proširim svoje znanje sa tehničke strane.

7. Tvoja do sad najbolja žurka je…?

Nezahvalno je odabrati samo jednu, ali najveće iskustvo do sada bio je In The Mood Showcase, na kome sam imao priliku da delim pult sa Nicole Moudaber i Marino Canal-om. Takođe bih izdvoji i Berlinski Zid, žurka koja je takođe bila u Depo Magacinu, nedelju dana kasnije. To je možda vrhunac neke energije koju sam osetio za DJ pultom.

8. Tvoj trenutni top5 pesama su…?

Auntie Flo – Reverence (Drum Medidation)

Lee Burridge & Lost Desert feat. Junior – Lingala

Patrice Baumel – Reich: Drumming (Drumming) (Patrice Baumel Remix)

Dennis Ferrer – Maniac 3000

Dusky – Songs of Phase

9. Za kraj reci nam šta možemo očekivati od tebe u narednom nekom period?

U narednom periodu od mene možete da očekujete moj prvi EP, puno dobrih zurki u Beogradu i drugim gradovima, puno sjajnih gostiju u mom Teology podcast-u koji se emituje na Valternativa radiju svakog drugog cetvrtka.

Hvala Teo na vremenu i vidimo se na dancefloor-u uskoro!

Teo Trunk-a možete čuti večeras na Beat Talents žurci ovde.

Teo Trunk @ Facebook
Teo Trunk @ SoundCloud

Prethodni tekstSutra počinje treći Lovefest Energy
Sledeći tekstLove & Culture: Alex Niggemann & Maayan Nidam @SKCNS Fabrika
Grotto je prva srpska “house” internet zajednica, osnovana 2005. godine kao forum oko kog su se okupljali ljudi koji poštuju house zvuk. Sama reč “grotto” zapravo znači “pećina” (ital.) i ovde predstavlja jedan underground pokret koji je kroz klub osnovao ex-admin, Rem. Njegova vizija je bila da na jednom mestu privuče što više ljubitelja pravog house zvuka. Klub je promenjen, ali ta ideja i dalje je nastavila da živi… Iz nje se upravo rodio Grotto – ultimativni muzički web portal i forum! Naša misija je obrazovati i oplemeniti mlade ljude (ili barem one koji se tako osećaju) kroz jedno kvalitetno muzičko putovanje sa puno dobrih vibracija!