Da li ste znali? – Nastia

1204
Nastia malo poznate cinjenice

Za nešto više od 12 sati, u Hangaru će nastupiti prelepa ukrajinka, Nastia! Nastia The Beauty, kako je još zovu, nastupiće na novoj Raveolution žurci, a posetioce očekuje produženi set u trajanju od 3 sata. Tim povodom Grotto ekipa je odlučila da domaću publiku bolje upozna sa ovom sjajnom DJ-icom.

Malo poznate stvari Nastia

Nastia je rođena u malom selu u Ukrajini, gde je i odrasla. Fakultet za menadžment je završila u Donjecku, a tu je našla i svoj prvi posao. Zaposlila se kao plesačica u najpopularnijem klubu u gradu. Ubrzo je shvatila da ima veće ambicije i 2005. godine počela je da pušta muziku. Vežbala je, gradila svoj stil i vrtela isključivo ono što voli. Kako sama kaže, sebe ne vidi kao producenta, jer prema produkciji ne gaji preveliko interesovanje. Ona je DJ u pravom smislu te reči, i odlično se snalazi u tom poslu. U svojoj biografiji navodi da se bavi promocijom žurki, radi kao radio DJ, vrti muziku širom sveta. Međutim, kako sama kaže, njeno glavno zanimanje je njena sloboda. Počela je da izlazi sa samo 13 godina i uspela je da svoju strast prema muzici i plesu pretvori u zanimanje.

Nastia The Beauty

Ova devojka je za kratko vreme postale resident mnogih evropskih klubova kao što su Arma17 (Moskva), FUSE (Brisel), Ampere (Antverp) i mnogi drugi, a 2014. je pokrenula i Strichka festival u Kijevu. Nastia ima i svoj radio show “Propaganda“ koji je sa početkom sukoba u Ukrajini izazvao mnogo pažnje. Ističe da se ne kaje zbog tog naziva, jer tako izražava svoj stav o celokupnoj situaciji. Godina 2010. je bila značajna za nju, jer je promenila svoje umetničko ime, kao i stil muzike koji vrti, ali je ostala dosledna sebi. Kroz taj radio show ona pravi svoju propagandu, iako smatra da muzika nije više tako moćna, da može napraviti krupne promene u društvu.

Nastia Kazantip

Bila je veliki fan i jedan od rezidenata popularnog ukrajinskog festivala Kazantip. Međutim promene u organizaciji festivala dovele su do toga da ga više ne doživljava kao svoj, a to mišljenje deli i većina ukrajinskih klabera. Kako sama kaže, Kazantip koji su svi voleli je sada mrtav. Festival se preselio u Gruziju, i postao je još jedan u moru festivala, sa istim imenima na line up-u. Ali i dalje gaji snažne emocije prema počecima ovog festivala, i onome što je tamo doživela i nada se da će se jednog dana nešto slično ponoviti.