Još samo 4 dana do prvog klubskog nastupa Ricardo Villalobos-a u našem regionu

752
Ricardo Villalobos Zagreb

Još manje od nedelju dana ostalo je do prvog klupskog nastupa u našem regionu, jednog od najbitnijih artista na svetskoj elektronskoj sceni. Interesovanje za karte je veliko te je prvi kontigent rasprodat već u prvih nedelju dana.

Kupovina karata je moguća putem Entrio online prodavnice i prodajnih mesta. Trenutno je u ponudi paket ulaznica za 6 osoba po ceni od 100 evra i pojedinačne ulaznice za 20 evra. Na ulazu karta će koštati 26 evra.

Ricardo Villalobos stvorio je neke od najambicioznijih i otvoreno bizarnih elektronskih konstrukcija u poslednjih 20 godina. Njegov najnoviji rad se može čuti samo na partijima vikendom, a njegova fizička izdanja su česta – nesvakidašnjih dužina i oblika.

Rođen u Čileu, odrastao u Berlinu, Villalobos ima vrlo interesantnu muzičku priču: kultivirao je poseban zvuk prilično izravne tech-house muzike ublažujući je sinkopiranim i latino ritmovima plaže. Tu je i veliki uticaj bendova kao što su Tangerine Dream, Kraftwerk i Depeche Mode, kao i prvih techno izdanja iz Detroita.

Kada muzika povezuje ljude, bez obzira kakva je muzika, ona ima snažan isceljujući uticaj na društvo“, kaže Ricardo.

Njegov prvi album objavljen je na nemačkom Playhouse labelu 1994. godine, a već desetak godina label Perlon, gde sarađuje s rumunskim prijateljima, definišu njegove prostrane i lutajuće ritmičke obrasce koji čine jedinstveno poznati zvuk u svetu moderne house muzike. Godine 1988. prvi put je svirao u klubu, naoružan svojom ogromnom kolekcijom vinila. Nakon svog prvog putovanja na Ibizu 1995., Ricardo usvaja ostrvo kao treći dom. Velik broj fanova obilazi svet i prati njegove nastupe, zbog specijalnog zvuka koji ih odvodi na čarobna putovanja.

Villalobosov najdraži kanal komunikacije je muzika: “To je jezik, kao da razgovara s vama i približava vam se, na što usledi emocionalna reakcija“.

Po prvi put u Zagreb, 18. novembra Sonus Festival dovodi čoveka koji je muzička kategorija za sebe i česti segment biografije najpoznatijih svetskih DJ-eva.

Ricardo Villalobos Ian F Sergej Snooze Sonus The Best Venue Hall Zagreb

Drugi We Love Sound event u Zagrebu bit će ujedno i proslava 15 godina postojanja Klubske scene, jednog od najpoznatijih hrvatskih portala koji prate elektronsku muziku u regiji i svetu.

Uz Ricarda, 18.11., nastupi će i Ian F. iz Slovenije, jedan od vlasnika Colours Music etikete i party brenda, te domaća podrška, Sergej Snooze, osnivač zagrebačkog kluba Sirup.

Pratite novosti vezane za We Love Sound Zagreb na socijalnim mrežama:

@Facebook @Instagram

Facebook Event