Goa Experience Vol. 5

1081
Goa Experience Anoebis DaPEACE Plastc

Znate li onaj osećaj kada ste umorni od dobre žurke i samo želite da se bacite u krevet ili da iščilirate sa drugarima na nekom mirnom mestu? I onda Anoebis stane za pult, i ne da vas privuče nazad na densflor, već vas baci u jednu sasvim novu dimenziju, u jedan sasvim novi univerzum. Goa univerzum. Njegovi setovi su jako energični. Pružaju nam osećaj da smo izvan kluba, izvan grada u kome smo, izvan realnosti.

Mnogi kažu da bi Goa svet bez Anoebis-a i Suntrip Records-a danas bio mrtav žanr, tako da mi mnogo dugujemo njegovom odličnom i upornom radu da Goa Trance živi. I moramo priznati da se poslednjih godina Goa Trance vratio na velika vrata. Osim toga, srpski Goa Trance-ri su baš zahvaljujući Anoebis-u svrstani u top ljubitelje Goa Trance-a. Kako i ne bismo bili, kada smo u stanju da pređemo pola Evrope za tih par dana na nekom festivalu po livadama, šumama i brdima, da bismo čuli neke od omiljenih izvođača.

Anoebis Goa Experience DaPEACE Plastc

Sama priča o Anoebis-u počinje 1998. godine kada je otkrio Goa Trance. To je bila ljubav na prvo slušanje. Vrlo brzo je nabavio sve diskove koje je u to vreme mogao da kupi. Puštao je muziku zajedno sa svojim prijateljem, čije DJ ime je bilo Paprika, tako da su bili poznati pod imenom PaprikanoebiS. Međutim, već od 2001. on počinje da radi sam, manje više svakog vikenda. Kao što i sami znamo, te godine su bile jako teške za ljubitelje Goa Trance-a. Mnogi Goa izvođači su počinjali da prave drugačije vrste trance-a, pojavio se fullon, itd… Stoga Anoebis je bio jedan od poslednjih DJ-eva koji je i dalje puštao melodičan Goa Trance. Mogu slobodno da kažem da je preživeo na sceni zahvaljujući svojoj ogromnoj strasti prema ovoj vrti muzike. A svi koji smo ga slusali, bilo u Beogradu, bilo na nekom festivalu, ili čak samo gledali videoklip gde on pušta, mogli smo da se uverimo u to sa koliko strasti radi svoje setove. Dok ga posmatrate kako pušta, na njegovom licu je uvek, složićete se sa mnom, blaženi osmeh koji tako često i mi imamo dok skačemo ili plovimo uz magične zvuke koj nam servira. Zatvorene oči i taj osmeh su Anoebis-ov zaštitni znak po densflorovima širom sveta. Energija i ljubav koju širi u tih par sati njegovog seta su nešto što svi pamtimo.

Goa 90tih je bila mnogo manje kvalitetna što se produkcije tiče, ali nas to ne sprečava da i dalje tvrdimo kako je najlepša muzika na svetu i da doživljavamo orgazmične i ekstatične trenutke ispred zvučnika, kada čujemo neko remek delo iz tog doba. Anoebis je jedan od svetski najpoznatijih entuzijasta Goa Trance-a i bez obzira na to što je tvorac kuće u kojoj okuplja new school izvođače, on često u svojim setovima pravi preplete nove i stare Goa-e. Kako sam tvrdi, kvalitet zvuka i nije toliko bitan, već harmonija i melodije.

Dakle, bez granica. To su njegovi setovi. Što se tiče dužine, što se tiče izbora traka, što se tiče osećanja, što se tiče daljine putovanja na koje nas šalje.

Plastc Anoebis Goa Experience DaPEACE

Suntrip Records koji je osnovao sa svojim prijateljem Fabien-om (aka Mars) okuplja novu generaciju Goa-nera. Osnovan je 2004te, ali su mnogi bili podozrivi što se uspeha tiče. Tvrdili su da je Goa muzika prošlosti… Međutim, sada, 12 godina kasnije, Suntrip-eri su osvojili svet!

Muzika je evoulirala, i svima onima koji tvrde da se nikada nećemo provoditi kao uz staru Goa-u, mogu da poručim da se mi danas provodimo isto, ako ne i bolje nego što ste se vi provodili tada. Jer mi imamo i staru i novu školu i naša ljubav prema Goa-i je bezgranična. Ako vam nedostaje da se prisetite besomučnog, euforičnog skakanja, bas linije koju osecate u srcu i zvukova koji vas šalju u druge dimenzije, zanemarite svoje ‘žurke više nisu što su bile‘, zanemarite ‘ko sve danas dolazi na trens‘ i dođite da čujete nekoga koga ZAISTA vredi čuti. Tokom Anoebis-ovog petočasovnog seta bićete preplavljeni melodijama, emocijama, osmesima i energijom. Okruženi ne ljudima, nego dušama. Goa Trance izvlači iz nas ono najdivnije, ono najčistije, i daje nam snage za mnogo toga. Baš kao i ljubav. Nije ni čudo što je mnogi od nas smatraju muzikom srca.

Što se same žurke tiče… pa kad to Chaotic Beats nisu organizovali žurku za pamćenje? Ovaj put sa Anoebis-om i DaPEACE-om na lajnapu slavimo mini jubilej Goa Experience-a, tačnije petog po redu. Ko je propustio prva dva nastupa belgijskog Goa velemajstora u BG-u, treća sreća. Ovaj put i drugačija lokacija – klub Plastic. Psylocybe i Side Effects će udružiti svoje snage da ga pretvore u psihodelično mesto iz naših snova.

Timetable:
23:00 – 01:00 DaPEACE @SoundCloud
01:00 – 06:00 Anoebis @SoundCloud

Karte za GE5 prodavaće se na ulazu kluba Plastic po ceni od 600 RSD. Za sve oni koji žele da partijaju dva dana, u WinWin Shop radnjama možete kupiti jedinstvenu vikend kartu po ceni od samo 999 RSD, jer vas dan posle GE5 očekuje ovo!

Vidimo se na dancefloor-u!