Put David August-a – od klabera i DJ-a do vrhunskog producenta

1219
David August

Kada sa 25 godina napišeš muziku za berinski simfonijski orkestar i kada je u njemu tvoj profesor klarineta koji sada svira note koje si ti napisao – sigurno ne spadaš u svakodnevne producente klupske muzike. David August ipak nije oduvek bio neko ko se izdvajao. Sa jakom muzičkom pozadinom – otac pijanista i brat producent – David August je od detinjstva imao prilike da uživa u najdivnijim i najkompleksnijim delima klasične muzike. Počevši sa 16 da se igra sa muzičkom produkcijom David August je napravio ogromnu “promenu” kako on kaže kada je upisao kurs produkcije u Berlinu i kada je aktivno krenuo ka cilju da postane producent.

David August

U godinama koje dolaze David August ređa izdanja za Stil Vor Talent, Innervisions i Diynamic. Od neizdatih remixa za Ten Walls-a pa do albuma “Times” – David August ne prestaje sa eksperimentisanjem i muzičkim izražavanjem koji postavlja nove granice DJ-evima. Čitajući njegove poslednje intervjue on uopšte i ne nalazi prirodno klabing kulturu koja rejvuje do jutranjih sati. Za njega je to poprilično iscrpljujuće, jer tona gigova uz “piće-dva” kako kaže može da te potpuno izbaci iz normalnog načina života.

Central Dance Event 2017 David August Boza Podunavac Kristijan Molnar Luka Vukovic Ivan Radojevic 031 Republic Magacin Depo

Vrlo verovatno je to jedan od razloga zašto se David August u poslednjih par godina povukao iz Diynamic roostera i stao sa DJ setovima. To ipak ne znači za njega prestanak izdavanja muzike koja sve više naginje ka bendovskom izvođenju. Razlozi za to su mnogobrojni – od toga da ima više opcija uz instumente, da mu više leže klavijature nego plejeri, pa do toga da mu tour-ovanje lakše pada pošto nastupa sa svoja dva najbolja prijatelja u bendu. Bilo kako bilo David August će po prvi put gostovati kod nas 2. januara na Central Dance Eventu gde će ipak odraditi DJ set koji tehnički isto može biti inovativan jer David “live” edituje delove svojih traka stvarajući time jedinstveno i neponoljivo DJ iskustvo za publiku.

Da li ste znali da na pesmi J.B.Y (Just Be Yourself) – David August po prvi put peva na svojoj kompozicji?