Intervju | Luminous & Coeus pokreću The Origins projekat + podcast

1505

Svako iz svog različitog sveta, a opet sonično vrlo slični Luka Knežević aka Luminous i Nemanja Petković aka Coeus nam danas premijerno predstavljaju svoj novi projekat uz poseban podcast za Grotto. Popričali smo sa dvojicom dinamičnih DJ-eva i producenata ove nedelje povodom svog novog projekta The Origins koji će ugledati svetlost dana 5. januara 2017. kada će nasupati u Disko Baru Mladost. Predlažemo vam kliknete play i unesete se u The Origins zvuke. Uživajte!

1. Kako je došlo do toga da se rodi The Origins kao projekat?

Sama ideja za projekat, pojavila se još početkom 2016-e. Našim upoznavanjem, I sve učestalijim druženjem došli smo do trenutka gde smo rešili da uradimo I nešto konkretno povodom toga I ponudimo ljudima nešto drugačije u stilu muzike koju obojica puštamo. S obzirom da se promene na sceni već uočavaju sve učestalijim dolascima Tech House izvodjača, mislimo da je ovo ujedno I savršeni trenutak za pokretanje The Origins projekta.

2. Obojica kao Luminous & Coeus radite vrlo sličan zvuk koji koketira sa deep tech UK bass house muzikom. U kom pravcu možemo da vidimo da se The Origins kreće iz te tačke gledišta?

Cilj nam je da povežemo više elemenata: Kroz sirov groove UK House muzike da ubacimo elemente underground Deep House-a, i sve to oplemenimo kvalitetnim vokalnim pesmama tih žanrova. Fuzija koja nastaje tom prilikom stvara baš jedinstveno iskustvo.

the-origins

3. The Origins je pre svega projekat koji se dešava u klubu. Šta možemo da očekujemo drugačije nego kada nastupate kao solo artisti?

Mislim da će fuzija Luminous-ove svetlije strane, I Coeus-ove malo mračnije dati odlične rezultate I od seta napraviti jedno kompletno iskustvo I šarenoliko putovanje kroz jedan unikatan House zvuk.

4. Vaše top 3 The Origins trake su…

Coeus:

Di Chiara Brothers – Rawside (Rich Wakley Werehouse Treatment)

Sidney Charles – Many Ways (Original Mix)

ANOTR – Siren (Original Mix)

Luminous:

DJ Steaw – Deep’n Soult

Basement Jaxx – What’s The News (Sidney Charles Remix)

Harry Romero – Soul Is Another (Hector Couto Remix)

5. Za kraj gde možemo čuti The Origins u 2017?

Premijerna žurka nam je zakazana u klubu Mladost 5. januara, sve nakon toga ćemo blagovremeno objaviti na našoj Facebook stranici.

The Origins @Facebook