Intervju | Chorbika + Red Axes @ Drugstore

1201

Za srpsku Novu godinu u klubu Drugstore održava se veliki događaj gde će gostovati čuveni dvojac iz Izraela – Red Axes Osim njih, nastupiće i MKDSL (live), Kristijan Molnar, Banda Panda, Ewox, dj Flip i mnogi drugi, a žurke će biti na 3 stejdža. Povodom toga, popričali smo malo sa  organizatorima događaja, mladim beogradskim sastavom Chorbika.

Chorbika

Šta je Chorbika, da li je brend, bend ili nešto treće?
Od svega pomalo. Chorbika su jedan Marko i jedna Jelenica koji prave muziku, tako da smo bend, organizujemo evente, tako smo pomalo i brend. Mislim da je ono što nas najbolje definiše saradnja sa drugim ljudima. Mnogo više možete postići zajedno nego odvojeno, tako i mi ne bismo mogli da uradimo ništa bez svih prijatelja koji nam nesebično pomažu.

Evo na primeru Red Axesa, ušli smo u jak buking, praktično bez sponzora, i više smo se oslanjali na gerila marketing, promovisali su nas prijatelji a i mi njih, uspeli smo da napravimo sjajan hajp. To nikako ne bi uspeli da smo preuzeli sav teret na naša pleća. Možda tu ima i neke pouke.  Na žurci neće raditi samo jaka domaća imena koja često naša publika ima prilike da čuje, već smo dali šansu i novim mladim izvođačima, takoreći povukli smo ekipu sa sobom. 🙂
Zašto baš “crvene sekire”?
Zato što mnogo volimo njihov zvuk, tu mešavinu gitarske svirke i tehna. Pregršt izdatih traka od kojih mnoge u kolaboraciji sa sjajnim umetnicima poput Lene Platonos, sastava Autarkic, Moscoman, C.A.R. itd. Veliki smo fanovi, kao i svi izvođači koji će nastupiti te večeri. Red Axes su trenutno na vrhuncu popularnosti u svetu, svi svetski i domaći dj-vi ih vrte u svojim setovima. Izuzetno je bilo teško dovesti ih u Beograd, na ovome smo radili više od godinu dana i baš smo srećni što smo uspeli u tome.
Šta vam je u planu na dalje?
Svakako da ne stanemo na ovome. Sledeća stanica nam je 1. april kada dovodimo jedno jako, jako interesantno svetsko ime koji će raditi live, shodno datumu, hehe. Obećavamo da će biti nešto baš posebno, drugačije.

Facebook Event
Chorbika @Facebook