Francuski house velikan Cabanne na Let’s Mix It! festivalu!

1139
Jean-Guillaume Cabanne Sonja Moonear Luka Vukovic Ivan Radojevic Mene Lets Mix It festival

Muzičar, DJ i producent Jean-Guillaume Cabanne, jedno od najcenjenijih imena underground house zvuka u Francuskoj i rezident kultnog pariskog kluba Concrete, predstaviće se beogradskoj publici 25. februara u okviru festivala Let’s Mix It!

Kada je techno osvojio Francusku scenu devedesetih godina, Cabanne je već bio priznati muzičar i gitarista soul muzike, što i danas ostavlja tragove u njegovoj produkciji. Cabanne je jedan od vizionara i inovatora medju imenima na house sceni, i prvi francuz koji je potpisao za 7th City, lejbl Daniel Bell-a, i Perlon, čiji su vlasnici Zip i Markus Nicolaï. Godine 1999. osniva Telegraph, podlejbl Logistique Records-a, i postaje član legenarnog projekta Narodnikki, koji je okupio imena poput Richie Hawtin, Daniel Bell, Zip, Akufen, Luciano, Dandy Jack i Ricardo Villalobos. Naredni korak u njegovoj karijeri bio je pokretanje etikete Minibar 2005. godine, kao i saradnja sa Rhadoo-m kao Cabsum. Redovno organizuje showcase žurke na različitim lokacijama u Parizu, posebno u renomiranom klubu Rex, u kojima okuplja svoje prijatelje i neguje house kulturu. Cabanne je jedan od prvih rezidenata kluba Concrete iza kojeg su sjajne večeri, a trenutno ima i rezidenturu u klubu Der Visionaere u Berlinu. Čest je gost Perlonized večeri u Panorama Bar-u, fabric-u u Londonu i Arma 17 žurkama u Moskvi. Nastupao je na najpoznatijim festivalima u Francuskoj, poput Weather u Parizu, zatim Sunwaves i Amore u Rimu. Ovaj vrsni producent je debi album “Discopathy” objavio oktobra prošle godine, dok je 2017. započeo izdanjem za Æternum Music.

Jean-Guillaume Cabanne Sonja Moonear Mene Luka Vukovic Ivan Radojevic Lets Mix It festival

Tog dana festivala Let’s Mix It! Cabanne će deliti Headroom stage sa Sonjom Moonear uz domaću podršku Luka Vuković b2b Ivan Radojević i Mene, dok će na Gain stage-u nastupati četiri predstavnika maeve etikete Mano Le Tough, The Drifter, Baikal i Isolee (live).

Ostalih dana festivala Let’s Mix It! možete uživati u nastupima izvođača BLTS (Martin Buttrich, Matthias Tanzmann i Davide Squillace), Cid Inc, Francesca Lombardo, Henry Saiz (live), Janaret, Johannes Brecht, iO (Mulen) i Varhat, a domaći line up su još i Alexandar Ivković, Bokee, Marko Vuković i Miovan Stojanović b2b Dušan Lazović.

Karte za Let’s Mix It! festival možete kupiti u kompletu sa Apollonia predparitjem (15./23./24./25. februar) na svim Eventim Serbia i GIGS TIX prodajnim mestima po promotivnoj ceni od 1990 dinara odnosno 2990 za VIP, dok su pojedinačne karte za festival dostupne po ceni od 790 dinara odnosno 1190 za VIP.

Let’s Mix It! festival @Facebook