Contra Mundum x CMOK u klubu Tunnel

1101

Nije tako jednostavno definisati Andras Toth-ov osnovni muzički koncept, ali kada bih mogli to da uradimo on bi grubo bio usidren između finog soulful techno-a i moderne klasične muzike. Veštine jednog od heroja čuvene američke izdavačke kuće Alphahouse dokazane su u velikim evropskim klubovima kao što su Rex Club, Club Official, ARMA17 (Moskva), katerholzig (Berlin). 24. jula nastupio je u čuvenom Londonskom klubu fabric. Prethodnih godina publiku je oduševljavao impresivnim live nastupima, ekspresionističkim improvizacijama sa klavirom pa i vinyl only DJ setovima. Andrašov poslednji projekat je duo sa Dorom, sestrom violinistkinjom. Izdavao je ploče za Butane-ov Alphahouse od 2010 godine, a takođe sarađuje sa poznatom Berlinskom izdavačkom kućom Little Helpers koju drže someone else & Butane.

Contra Mundum CMOK Andras Toth Zvezda Beta Vuk Runy Club Tunnel

Zvezda Beta je prvi put ugledao sunce u oktobru ’75. Još od tada muzika ga je pratila tokom celog detinjstva jer je njegov otac bio strastveni kolekcionar vinyl-a. Vođen muzičkim i vizuelnim iskustvima prikupljenim na DMC Hungary contest-u ’92, u januaru ’93 zajedno sa prijateljima (Cuki i Nuon) osniva hardcore rep bend pod imenom MCG Studio. Nakon jednogodišnjih muzičko-tehničkih studija, pobedili su u polufinalu ’93 DMC Hungary takmičenja, što je rezultiralo formiranjem rezidencije u Brooklyn klubu u Budimpešti. Do kraja ’94, elektronska muzika se probila na muzičkom tržištu, pa su nakon postavljanja muzičkih temelja u klubu Stella Garden, ’96 već zauzeli stejdž u E-play klubu. Beta je dobio pozive od BPM-a i ostalih popularnih klubova kao što su: Dark Side, Flört, Korona-Kecel, Club Speed itd. Nakon ovog perioda usledilo je nekoliko godina tišine, ali u leto 2002. Beta se ponovo našao iza audio mixera – ovog puta u solo varijanti. I dalje se radilo o house muzičkom stilu, ali su se mogle osetiti osvežavajuće promene. 2003. godine, u saradnji sa Andre-om, osnovao je bend A.B. Solute. Dve godine zajedničkog rada rezultirale su i nastupima na I LOVE DEEP, DEBUT i FLORT žurkama, kao i nezaboravnim nastupom na Glu-Glu festivalu. 2004. Zajedno sa Marvinom i Erkom pokreće seriju žurki pod nazivom UNITED COLORS OF HOUSE (UCH). Iste godine, sa Nagom sklapa prijateljstvo iz kog se rađa nova serija žurki pod nazivom HOUSE 2 HOUSE(H2H) sa hostingom u MONO klubu. Od 2005te. Beta je član ABLAK A DUBRA (AAD) gde je zajedno sa Nagom rezident. Neki od internacionalnih performera koje su AAD imali čast da ugoste su: Dominik Eulberg, Wighnomy Brothers, Tiefschwarz, Habersham itd. Beta je takođe bio pozivan kao gost na mnoga kultna mesta. Njegov muzički ukus je oduvek bio prožet house stilom. Beta je host muzičke emisije na radio TILOS svake druge srede između 20:00-22:00 časa i jedan od rezidenta najpoznatijeg Budimpeštanskog Corvin Club-a.

Runy kao osnivač i idejni tvorac crvenačke CMOK organizacije, za kratko vreme uspeva čvrsto da se pozicionira na Vojvođanskoj muzičkoj sceni i pridobije simpatije mnogih ljubitelja elektronskog zvuka. Inovativan i gotovo uvek u potrazi da ispita nova područja ne toliko zastupljenih muzičkih pravaca i žanrova. Danas se njegov zvuk najbolje može okarakterisati kao moderna fuzija hypnotic “techno-house“ “house” i “dub“ groovy zvuka na koga su veliki uticaj ostavile Mađarska i Rumunija. Miks pult je do sada delio sa nekima od imena kao što su: Bruno Pronsato, Nu Zau, Fred P, Marcelo Cura, Someone Else i mnogi drugi.

Vuk, je još jedan u nizu talentovanih autentičnih dj-ejeva, koji su obeležili poslednjih par godina krhke clubske scene Vojvodine i Srbije. Odrastao u Vrbasu, svoju karijeru gradi na relaciji Crvenka Novi Sad. U njegovim setovima se čuje strast iskrenog kopača i tragača u sve zasićenijem sveru elektronske muzike. Neočekivana mešavina deep minimal techna i isčašenog hausa prožeta opskurnim micro elementima je sonična paleta Vukovih setova.
Od samog pocetka aktivan je u CMOK kolektivu iz Crvenke.

Andras Toth @Facebook
Zvezda Beta @Facebook
Runy @Facebook @SoundCloud
Vuk @SoundCloud @MixCloud

Facebook Event