Kragujevac Dance Event 2 – 08.04.2017.

1009

Rustična Čaurnica iz 19. veka,koja se nalazi u kompleksu Knežev Arsenal u Kragujevcu, ponovo postaje epicentar dobrog elektronskog zvuka.

To mesto je u poslednjih nekoliko godina sinonim za muzička dešavanja u gradu, koji još uvek prepričava prethodni K.D.E. iz oktobra 2016.godine, na kojem su nastupali Lea Dobričić, Mark Panic, Manča, Nikola Paunović, Hunckie i Petrovitz Yugoslavia.

Gužve na ulazu kao i ogroman red za after party, dobar provod, dobra muzika, sami po sebi su preporuka da i ovaj događaj koji se priprema za 08.04.2017. godine, ne smete propustiti!

Party u 23h otvara princeza Vojvodjanskog deep-a, Tijana Kabić. Njeni nastupi praćeni su neverovatnom energijom i harizmom koju poseduje. To se oseti i u muzici koju pušta, kao i u komunikaciji sa publikom. Njen stil je deep, tech, minimal, groovy, jakih bas linija i ženske melodike.Nastupala je u svim većim gradovima u zemlji , na Lovefest H2O bini i UrbanBug bini Exit festivala.

Zeljko Joahimistal – FAKIR je jedan od osnivača klubske scene u Srbiji. Krajem 80-tih otkrio je “Detroit Wave” i Chicago House, koji je početkom 90-tih bio praćen Acid Hous-om. Kao jedan od pionira novog muzičkog pravca počeo je da organizuje privatne underground žurke i nije prošlo mnogo nakon što su DJ Z i on počeli da rade kao rezident DJ-ejevi u dva najkultnija kluba u Srbiji: Paradizo i Contrast. Nakon stvaranja sopstvenog studija-dolazi i do osnivanja prve DJ organizacije u Srbiji – Noise Destruction.

U svojoj dvadestetogodišnjoj DJ karijeri Fakir je radio sa mnostvom stranih i domacih DJ-ejva. Od samog osnivanja EXIT-a DJ Fakir bio je njegov sastavni deo i imao je priliku da svira pred 20.000 ljudi na DJ Areni. DJ karijera omogucila mu je i poznanstva sa: Daren Emerson, Sasha, Yuseef, Lottie, King Unique, Lexicon Avenue, Layo & Bushwacka, Marshall Jafferson… i mnogim drugima sa kojima je svirao po čitavoj Srbiji, kao što su: Tom Blacksoul, Kevin Yost, Lorca, Luke Solomon, Tribalation, Eddie Richards, Gideon Jackson Terry Francis, Dave Mothersole, H-Foundation, Tony Thomas, Jay Tripwire.

DJ Dejan Miličević – jedan od naših najpoznatijih DJeva, počeo je da se bavi di-džejingom kada je imao 15 godina i već je dve decenije prisutan na sceni. Osvajao mnogobrojne nagrade 1997. i 1998. godine, a kao član “KneeDeep” familije nastupao je na svim većim događajima, kako u Srbiji tako i u regionu. Njegov muzički stil je miks house i techno žanra, koji ima aromu duge i bogate karijere. Takođe je poznat po eksperimentisanju sa gudačkim orkestrom Dušana Skovrana i miksovanju najfinijih Mocartovih kompozicija sa klupskim bitovima.

Izdavši više od 80 EP-jeva, 2011. godine izdaje album prvenac „Trust and the Purpose“(Gillesku Records) koji je rasprodat za samo 5 dana. Drugi album „Just Keep Talking Girl“ izdaje 2012. godine za „Plastic City“ izdavačku kuću. U 2014 godini Dejan osniva svoj vinyl – digital lejbl koji se zove Tit0 (Tit Zero Recordings ) Lejbl je fokusiran na regionalne artiste , i podrska je najboljem underground zvuku koji dolazi sa svih prostora EX YU.

Žurka počinje 08.04.2017. godine u 23 sati a broj ulaznica je ograničen. Cena karata u pretprodaji iznosi 350 dinara i može se kupiti na sledećim mestima u Kragujevcu: Dom omladine i kafić Ćirilica (na vrhu Glavne ulice).

Ukoliko niste iz Kragujevca možete rezervisati vašu ulaznicu putem emaila [email protected] i preuzeti ih na dan žurke, na ulazu u Čaurnicu. Rezervacija mora da sadrži ime i prezime, broj telefona i broj ulaznica. Nepodignute ulaznice se poništavaju na dan žurke u 23:59h. Karte na dan žurke kao i na ulazu koštaće 500 dinara.
Afterparty će biti organizovan u novom UMK klubu (ex SODA KLUB) u Kragujevcu.

Kragujevac Dance Event 2 @ Facebook