INTERVJU | Kristijan Molnar | u susret „Ame in Belgrade / Clubbing TV Adria“

Još nekoliko dana nas deli od dugo iščekivanog Clubbing TV event-a u Drugstore-u gde će nastupiti AME uz domaću podršku Kristijan Molnara i Tijane T. Ovih dana smo imali priliku da malo popričamo sa Molnarom o tom događaju, gde smo mu postavili i nekoliko pitanja, pa s toga i njegove odgovore delimo sa vama.

1. Kristijane, tvoj muzički put je zaista dugačak – od RUR foruma pa do Hyde & Sick projekta i Christallization radio emisije. Gde vidiš Kristijana Molnara u narednom periodu, sada kada već vrtiš sa imenima kao što je Ame 17. marta?

Hm, nikada nisam bio preterano aktivan član RUR-a, više sam se bavio nekim drugim forumima u to vreme, mada sam slučajno sa ortacima završio na nekoliko njihovih okupljanja. Sa druge strane, aktivan sam DJ i tako još uvek vidim sebe. Biće nekih super putovanja, verovatno ste videli i prvu objavu lineup-a Love Fest-a, a uskoro će biti još vesti. Trenutno za radio snimam dosta DJ-eva koji dolaze u Beograd, pa mi je to super zanimljivo i pored žurke u petak, jedva čekam 8. april. Vraćam se na brod nakon tri meseca! 🙂

2. Ti si težim putem dokazao da DJ može da se probije na domaću i internacionalnu scenu sa selekcijom muzike, više nego produkcijom. Šta misliš da je bio ključni deo za takav uspeh?

Verujem da su ti fantastični momenti koje smo zajedno napravili u klubovima prethodnih godina bili presudni za dalji napredak. Da toga nije bilo, ja bih možda nešto drugo radio u životu ili ljudi jednostavno ne bi dolazili na te žurke. Pored emisije, mojih setova nema baš puno na internetu, tako da su žurke presudne.

3. Radio si sa mnogim velikim imenima underground scene do kojih je generalno teško doći. Koje su najveće prepreke kada treba sa imenima kao što je npr. Ame ili Dixon iskomunicirati?

Za velika imena prepreka je uglavnom novac, odnosno isplativost žurke. Nemamo mogućnost da naplatimo skupe karte pa je samim tim sve teže, ali zato često imamo sreću da većina stranih imena zna gde dolazi. Oni ovde uglavnom dolaze zbog dobre zabave.

4. Koji novitet u tvom stilu i domenu muzickih odabira ti je skoro zapao za uho, a da ces je sigurno zavrteti na Clubbing TV event-u 17.Marta?

Uglavnom se dešavalo da pesmu koju baš želim da pustim na kraju ostavim za neku drugu žurku, pa takve planove više ne pravim, ali budite sigurni da će jedan od dva Kristi(j)ana pustiti novu pesmu Jimi Jules-a!

5. Pošto uvek pratiš šta se dešava na sceni – koji je prema tvom mišljenju zanimljiv label ili artist na kojeg mi u Srbiji treba više da obratimo pažnju?

Uh, pa toga ima baš puno. Katalonski Hivern Discs sam dugo želeo da predstavim kod nas, a to se nedavno i dogodilo. Oni spremaju odlična izdanja za ovu godinu. U suštini, šta god da napišem možete da čujete u mojoj emisiji ili ću to uskoro pustiti. Vidimo se u petak u Drugstore-u!

EVENT: https://www.facebook.com/events/415712772109663/

Prethodni tekstGROTTO PODCAST 006: Lukai
Sledeći tekstTOOLROOM Live spektakl 31.marta u BelexpoCentru! Mark Knight/Technasia/Matt Smallwood/Mark Storie/IDQ
Osnivač i urednik svih Grotto kanala. Ljubitelj kvalitetne muzike i dobre zabave!