Dejan Milićević: „20 i kusur godina radim tuc-tuc i klimam glavom u ritmu“

Dejan Milicevic

Ko god u regionu je pratio scenu elektronske muzike i provodio vikende u klubovima, još od davne 1995. godine, zna za Dejana Milićevića. Prošle godine, jedan od najboljih regionalnih DJ-eva i producenata je proslavio 20 godina vrlo uspešne karijere.

Upravo je izašao Dejanov treći album “Summation”, čije ime i samo govori, sumira njegov rad prethodnih godina. Album je izdat na poznatoj berlinskoj etiketi Plastic City i dostupan je na online prodavnici Beatport.

Pročitajte intervju koji je dao pred Kragujevac Dance Event II, gde će, u Čaurnici koja je smeštena u Kneževom Arsenalu, stage deliti sa Tijanom Kabić i Fakirom.

Kragujevac Dance Event Knezev Arsenal Dejan Milicevic Fakir Tijana Kabic

1. Koji je tvoj prvi kontakt sa elektronskom muzikom?

Davne ’94-te sam otišao sa par ortaka na party, u Filmskom Gradu Košutnjak. Do tada je bio aktuelan samo sk8 hard core i punk, i osetio po prvi put magiju elektronike i taj flavour me prati i dalje kad slušam 4×4 beatove. Ubrzo sam počeo da skupljam ploče i to je to, 20 i kusur godina i dalje radim tuc-tuc i klimam glavom u ritmu…

2. Kako opisuješ trenutnu elektronsku scenu u Srbiji i šta je ono što te čini drugačijim od ostalih izvođača?

Trenutno u Srbiji, a posebno u Beogradu, divlja elektronska scena svakog vikenda po klubovima i eventima i drago mi je da sam jedan od sadržalaca koji je to omogucio. Ne znam koja je razlika između mene i ostalih, jedino što znam je da ovo što radim ide iz srca, bez previše razmišljanja što bi mogao ujedno da bude i moj savet svim sadašnjim i budućim kolegama.

3. U čemu je po tebi razlika izmedju publike u Srbiji i publike u Evropi i šta je po tebi najveći izazov za nekog DJ-a?

Nema razlike u publici nigde na svetu, formula je jednostavna, daj sve od sebe i imaćeš feedback. Najveći izazov za jednog DJ-a je da uspe da se uklopi u trenutnu vibraciju, a da i dalje ostane dosledan svom sound-u.

4. Tvoji utisci sa prethodnih nastupa u Kragujevcu i očekivanja za subotu? Prostor u kojem ćeš puštati je rustična Čaurnica iz 19. veka u kojoj si nastupao na Arsenal festu 2014. godine kao i prošle godine na zatvaranju u triple b2b setu sa Leom i Markom Milosavljevićem. Neki komentar i o samoj lokaciji žurke…

Kragujevac polako postaje jedna od bitnih i nezaobilaznih party lokacija u zemlji i do sada sam se svaki put neviđeno dobro proveo kad sam nastupao za kragujevačku publiku. Lokacija partija koji imamo ovog vikenda je prosto očaravajuća, pravi underground i pravi način da se stara i rustična zgrada oružarnice stavi u svoju novu funkciju i da joj se udahne potpuno nov život. Arsenal Fest je svakako stavio vaš grad na party mapu, samo napred Kragujevčani!

 

5. Planovi za leto 2017?

Ovo leto mi se čini da će da bude ludo, već mi je potvrđeno oko 5-6 festivala i naravno brdo partija. Najviše se radujem open air zabavama i tom ludom vajbu koji traje sve do kraja septembra. Tako da… „catch me if you can“, a sve informacije o gigovima su na mom Page-u.

6. Tvoj treći album “Summation” koji je izdat za poznatog nemačkog izdavača Plastic City, sumira bogatu karijeru dugu 20 godina. Za kraj, par rečenica o ovom albumu i kakvu poruku nosi?

Da, konačno je izašao moj treći album, radio sam oko 3 godine na projektu i uključio oko osmoro ljudi u sam proces stvaranja. Uvek je bolje imati extra par ušiju na trekovima, jer jednostavno svako čuje na svoj način i glupo je biti „one man show“. Mislim da dobri projekti zahtevaju kolektiv koji će stajati iza istog. Definitivno je u pitanju sumiranje mog dosadašnjeg rada što se čuje i stilski, od Detroita, NYC-a preko Chicaga pa sve do no beat trekova. Poenta je bila da album bude slušljiv kako rejverima tako i svima ostalima, nadam se da sam u tome uspeo.

Prethodni tekstZagrejte se za PLAY by Oxia uz set sa BPM festivala
Sledeći tekstDvojac Alternativa, jedan Masai Warrior i mlada nada domaće techno scene večeras u Dotu