Steve Rachmad otkriva detalje svog prvog Sterac Electronics albuma

446
Steve Rachmad

Steve Rachmad je još poznat pod svojim pseudonimima Sterac Electronics i Parallel 9. Sterac Electronics ili kako kaže producent “sve o elektru i njegovom potomstvu” je do sada dao jedva šačicu traka, a sve su objavljene tokom ranih ’00-ih. “Things To Think About“, je novi projekat ovog tipa i izaći će kao dupli vinyl u junu putem labela Voyage Direct koji drži Tom Trago.

“Things To Think About” predstavlja materijal napravljen prevashodno u 2006. godini, vremenu kada je pokušao da se otcepi od novog oblika minimal techno-a koji je vladao klupskom scenom. U vezi s tim govori “Želeo sam da pravim muziku koja je u potpunosti odvojena od bilo kojih dancefloor pravila, muziku koja predstavlja moju najčistiju ličnost i nisam imao plan da je objavim. Album predstavlja ono uz šta sam ja odrastao.” Kao svoje ključne uticaje i inspitaciju izdvaja D-Train, Jimmy Jam-a i Terry Lewis-a, David Frank-a iz The System i John Robie-a.

Sterac Electronics Things To Think About

Rachmad se već nekoliko puta pojavljivao kao Sterac Electronics puštajući disco, soul, hip-hop i electro, a kada LP bude izašao nadamo se da će se vise puta pojavljivati u tom izdanju.

Voyage Direct će objaviti “Things To Think About” 10. juna.

Poslušajte delove albuma OVDE.

Tracklist:

01. Altruistic Behaviour
02. Game Changers
03. Tuning Into Frequencies
04. Original Pattern
05. Metatron
06. Next Destination
07. Beyond My Wishes
08. Visualize to Materalize

Steve Rachmad @Official Website @Facebook @SoundCloud