Techno Ladies Night / Čaurnica – Knežev Arsenal

1481

RUHR organizacija, predstavlja mladu grupu ljudi iz Kragujevca, čija je primarna delatnost organizovanje projekata iz oblasti kulture, muzike i umetnosti, omladinskog aktivizma. U okviru iste, 30. aprila 2016. po prvi put je održan “RUHR”. Ideja događaja je, pre svega upoznavanje mladih sa različitim spojevima elektronske muzike, njenom raznolikošću i eksperimentalnošću.

Ono što RUHR čini posebno interesantnim je svakako lokacija. Nedaleko od samog centra Kragujevca, smeštena je Čaurnica, koja se nalazi u sklopu Kneževog arsenala. Posebni, jedinstveni i sačuvani vojno-industrijski i arhitektonski kompleks kako u Srbiji tako i u Evropi. Pored istorijske znamenitosti, činjenica je da ovo dosta interesantno mesto ispunjava sve standarde za ovakva događaj. Nastojanje organizatora je da se omladina, kako domaća, tako i strana, u što većoj meri upozna sa muzikom novog doba.

Već pomenuti, prvi održani događaj upotpunila je TAUTEN ekipa u sastavu Andrew Mellera, Ilije Djokovića i TKNO, kao i domaće podrške Filipa Srećkovića. Drugom okupljanju prethodila je promotivna žurka u Nišu, smeštena u decembar. Nakon nje održan je drugi kragujevački RUHR 17. decembra 2016. godine. Tada su nastupali Concrete DJz ekipa iz Beograda, Bojan Vukmirović i Luka Concrete, uz domaću podršku Vladimira T i Filipa Srećkovića. Ovaj događaj posetilo je više od 400 ljudi.

U ovoj godini RUHR ekipa planira dva događaja uz još nekoliko propratnih aktivnosti u gradovima u regionu. Prva destinacija je Sokobanja, gde zajedno sa prijateljima iz organizacije ElectroMovement, 29. aprila, organizujemo događaj na kome nastupaju Andrew Meller, Vladimir T i Filthy kid. Nadamo se da će ovaj događaj privući veći broj obožavaoca elektronske muzike u Kragujevac. Sama ideja osnivača RUHR bila je da se ovaj koncept pored Kragujevca proširi i na druge gradove.

Glavni dogadjaj ovog proleća održaće se 12. maja na dobro poznatoj lokaciji u Kragujevcu. Na Techno Ladies Night-u nastupiće tri dame, Sugar Lobby, Kristina Lalić i Sophie J. Očekujemo da će dobra muzika i lepo vreme privući veliki broj posetilaca, kao i prethodni put.