Solomun na Kalemegdanu pokreće trodnevni Apgrade Weekend!

Solomun

Apsolutni vladar svetske house scene, vlasnik jedne od najvećih izdavačkih kuća i jedan od muzičkih kraljeva Ibice, Mladen Solomun, posle izuzetnog „back2back“ nastupa sa Dixonom na Exitu, najavljuje svoj dolazak u Beograd gde će u četvrtak, 7. septembra otvoriti ovogodišnji Apgrade Weekend! Trenutno najtraženiji balkanski muzičar u svetu, rođen u Travniku, odrastao u Hamburgu, godinama je gradio posebnu konekciju sa domaćom scenom, ali istovremeno svetu otkrivao muzičke detalje ovog podneblja koji su mu doneli vrtoglavu slavu.

U proteklih pet godina Solomun neprestano dobija nagrade za naboljeg DJ-a, remiksera, izdavača, a njegov serijal žurki „Solomun +1“, koji će ove sezone imati čak 21 izdanje u gigantskom klubu Pacha, postao je uz „Music On“ Marca Carole i Svenov „Cocoon“, jedan od tri najtraženija događaja na Ibici za koje se uvek razgrabe sve ulaznice. Pored Solomuna i Svena Vätha, svoj dolazak na treći Apgrade Weekend najavili su i titani nemačke elektronske scene Modeselektor i Michael Mayer, a od četvrtka uveče do nedelje ujutro, slušaćemo i novu generaciju techno zvezda Amelie Lens, Konstantina Sibolda i Vrila. Domaću scenu ove godine predstavljaće Tijana T, Marko Milosavljević, Lea Dobričić, Nikola Vemić, Stevie Whisper i Vlada Janjić. Ograničena količina trodnevnih kompleta po prvoj ceni od 1890 din za Parter i 2990 din za VIP Terasu, prodaje se na svim blagajnama i putem sajtova Gigstix.com i Eventim.rs.

Solomun – Live from Kappa Futur:

Iako je već dugo na sceni, sa zavidnim iskustvom iza DJ pulta, tek 2012. godina za Solomuna označava početak nezadrživog uspona na globalnom nivou. Nakon što mu čuveni Mixmag daje nagradu za najboljeg svetskog DJ-a, ubrzo sledi i trostruka pobeda na DJ Awards, na čijem tronu i danas suvereno sedi. O razmeri sadašnje popularnosti možda najbolje svedoči snimak Boiler Room seta iz meksičkog Tuluma koji se sa preko 25 miliona pregleda nalazi na samom vrhu liste najgledanijih, rame uz rame sa Carl Coxom! Pored rezidenture u klubu Pacha, Mladen organizuje i “Solomun+LIVE” kao i Diynamic Showcase večeri u klubovima Destino i DC10. Njegove žurke na Ibici godišnje privuku preko stotinu hiljada fanova što ga definitivno svrstava u red najvećih muzičkih autoriteta u istoriji „Belog ostrva“. I pored toga Solomun stiže na vodeće festivale i destinacije, a njegov prebukirani ovogodišnji raspored broji više od stotinu nastupa. Direktno je zaslužan za etabliranje, ali i osavremenjivanje deep house zvuka u rang vodećeg žanra elektronske muzike u svetu. Etiketama Dynamic i 2DIY4 otvorio je vrata mnogim umetnicima koji su danas prvoklasne zvezde za sebe, kao što su David August, Stimming, H.O.S.H i Kollektiv Trumstrasse.

Na Apgrade događajima u Beogradu u prethodne dve godine slušali smo uživo nastupe brojnih vodećih izvođača globalne elektronske scene kao što su Sven Väth, Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Dixon, Tale of Us, Ben Klock, Marcel Dettmann, Chris Liebing, Loco Dice, Miss Kittin, Recondite, Guy Gerber, Function, Agoria, Efdemin, Mathew Jonson i mnogi drugi.

Prethodni tekstKako je to biti na EXIT-u trezan?
Sledeći tekstIntervju | Marko Milosavljević „kupovina ploča igra presudnu ulogu u izboru moje muzike“
Osnivač i urednik svih Grotto kanala. Ljubitelj kvalitetne muzike i dobre zabave!