Završeno peto izdanje Moondance festivala

Robert Hood u prepunoj kuli Kamerlengo.

Moondance festival 2017

Nakon dve noći vrhunske techno muzike, Moondance festival proteklog vikenda spektakularno je završio svoje peto izdanje, koje je bilo u znaku kultnog berlinskog kluba Trezor, a s bine trogirske kule Kamerlengo, trećeg dana brojna publika iz raznih delova sveta slušala je setove Handmade-a, DJ Deep-a, Robert Hood-a i The Analogue Cops.

Peta, jubilarna godina Moondance festivala donela je i novitete, kao što je bio 3D maping kule, za koji je zaslužan Videogeist, radionice i predavanja, te uz DJ setove i nekoliko odličnih live nastupa.

Moondance festival 2017

Osim headlinera, Oscar Mulero-a i Ben Sims-a, prve noći su brojnim okupljenim ljubiteljima techn0-a, svoj doživljaj ovogodišnjeg izdanja festivala predstavile i regionalne techno snage, Insolate iz Osjeka, novosadski producent i DJ Avoid aka Vladimir Aćić, Tome R. i Jan Kinčl Zero w/ Reggis Kattie s Live setom.

Moondance festival 2017

Binu pod mesečinom su drugog dana festivala otvorili Eggy b2b Edy C-jem, šefom Decoded Records-a, nakon čega je Ivan Komlinović prisutne počastio live setom. Potom je Forest People isporučio svoju dozu techno-a, nakon čega je Petar Dundov, koji je u sklopu EMI Instituta održao i predavanje na temu „Od DJ-a do live izvođača“, ušao sa svojim setom melodije i beata, koji je publiku odveo na vožnju svemirom, do stanice gde je čekao Psyk, koji je za ovu priliku predstavio svoju viziju hipnotičnog groove-a. Ovacije koje je Jonas Kopp pobrao nakon seta bile su dovoljan dokaz o kakvom se (extended) setu radilo.

Moondance festival 2017

Treće i poslednje noći, Moondance je obukao boje Trezora, pa je tako čuveni berlinski klub predstavio svoje techno zvezde: Handmade, rezident Trezora, čovek sa smislom za pokretanje plesnog podijuma naprvio je idealnu uvertiru za DJ Deep-a sačinjenu od dub, deep i detroit techno-a na šta se idealno nadovezao DJ Deep koji je publiku držao u plesnoj tantri sve do pojave Robert Hood-a koji se na binu popeo sa svojom ćerkom Lyric.

Moondance festival 2017

Ono što je usledilo bio je pravi zvuk detroitskog techno-a izmešan sa gospel vokalima i soul deonicama. Pred kraj seta se više okrenuo Floorplan projektu koji je pokrenuo s ćerkom, pa se mogla čuti i njihova zajednička „Tell You No Lie“, kao i „We Magnify His Name“. I za kraj festivala, italijanski techno punk anarhisti sa prebivalištem u Berlinu – The Analogue Cops live setom su spektakularno zatvorili festival s acid sampleom „Ti Si Mi U Mislima“, Dina Dvornika.

Moondance festival 2017

Underground bez kompromisa!

„Verujem da je i ovogodišnje, jubilarno izdanje ispunilo očekivanja svih ljubitelja techno muzike koji su došli iz cele regije, ali i Evrope i sveta. U Moondance uvek ulažem maksimum kreativnosti i svih raspoloživih resursa kako bi ga odvojio od gomile festivala koja nas okružuju i mislim da sam u tome uspeo jer sad je već stvar sasvim jasna da je Moondance osvojio srca svih koji su ga posetili. Imamo porast publike od preko 20% što nam daje krila da naredne godine budemo još bolji, inovativniji i jači. Line up će definitivno uvek ostati underground, dok sam ja za korilom festivala i tu nema kompromisa. Datume za sledeću godinu ćemo objaviti već početkom septembra, sa vrlo povoljnim regionalnim ulaznicama. Savetujem svim budućim posetiocima koji dolaze iz regiona da smještaj bukiraju što pre dok su još dostupni i jeftini preko sajta booking.com. Hvala svima koji su došli do Trogira i obećavam još bolje izdanje naredne godine“, izjavio je direktor festivala Pero Brčić.

Moondance festival @Official Site @Facebook

Prethodni tekstAll About Groove večeras u Novom Sadu
Sledeći tekstSutra počinje Sonus spektakl