Sony uspeo da zaradi od unofficial remiksa

857
Sony Music

Sony Music Entertainment se udružio sa Dubset-om kako bi postao prvi label koji omogućava producentima da zarade na unofficial-nim remiksima i editima svojih traka. Dubset će indeksirati Sony-jev katalog izdanja, a producent će moći da naplati uportebu svoje muzike (unofficial remiksi, editi pa čak i semplovi) na streaming platformama.

Dubset CEO Stephen White izjavio je za kako je ovo veoma važana platforma za muzičku industriju: “700 miliona ljudi sluša miksovan materijal svakog meseca. Ukoliko držaoci prava na materijal ne prihvate našu platformu opet neće imati nikakve koristi od svojih materijala.

Dubset Mixes Remixes Edits Samples

Dubset  će uskoro potpisati sličan ugovor sa još dve velike izdavačke kuće – Universal i Warner. Ovako će korišćeni materijali moći da budu na stream platformama kao što su Spotify ili Apple Music, a da ne budu uklonjeni zbog autorskih prava. Ovo se možda najviše odrazi na već oslabljeni SoundCloud, gde producenti uglavnom kače svoje edite i unofficial remikse, a Spotify i Apple Music će postati još popularniji sa već ogromnom bazom korisnika.

Dubset

Na kraju, izgleda da ćemo imati još jednu revoluciju u muzičkoj industriji i to na streaming polju. A ako ovo znači da pesme neće biti brisane zbog autorskih prva svako je na dobitku.