Saradnja John Heckle-a i Moondance Records-a proglašena izdanjem meseca!

John Heckle

Nakon više nego uspešnog 5. izdanja festivala, Moondance ekipa nastavlja rad kroz Moondance Records, vinyl etiketu, koja je svojom prvom pločom krajem prošle godine najavila ozbiljna izdanja. Prvo izdanje s berlinskim The Analogue Cops našlo se u kolekcijama mnogih DJ-eva i ostalih ljubitelja sirovog analognog techno-a koja je prava suprotnost današnjoj produkciji. Ali, pravo iznenađenje stiglo je pre nekoliko dana kada je čuveni DJ Mag objavio John Heckle-ov „Memories of Kamerlengo“ EP kao techno ploču meseca.

Koliko je to velika stvar za jednu etiketu govori i podatak da se ploče i nekih većih etiketa nikada nisu našle u tom društvu. Ovo je veliki vetar u leđa etiketi koja predstavlja zvuk Moondance-a. Sledeće izdanje s Ivanom Komlinovićem je već poslato i biće objavljeno krajem godine”, izjavio je Pero Brčić, direktor Moondance-a.

Reakcije DJ-eva su fantastične. Izdanje su pohvalili velikani: Laurent Garnier, Danny Tenaglia, Marcel Dettmann i drugi”, dodaje Pero.

DJ iz Dublina, John Heckle nastupio je na Moondance festivalu 2016. godine u live izdanju sa samo nekoliko komada analogne opreme i jednostavno oduševio. Egzotičan spoj prljavog Chicago zvuka sa toplim detroitskim sve prisutne je terao na ples. Inspirisan ambijentom kule, te odličnom reakcijom publike, John je upravo tada dobio ideju za ploču. Nešto kasnije, ploča je bila gotova i nakon razgovora sa Perom odlučio ju je izdati za Moondance Records pod imenom „Memories of Kamerlengo“. Reč je o mlađem artistu koga struka obožava i za koga tvrdi da je jedan od onih koji daje novu energiju na techno/house sceni.

Ploča se može naručiti u sledećim prodavnicama: Hardwax, Deejay.de, Decks.de, Juno, Clone, Techno Import, Red Eye, Triple Vision, Disco Piu i Rush Hour.

Moondance Kula Kamerlengo

Uskoro će biti poznati datumi održavanja šestog izdanja Moondance festivala, koji egzotičnom lokacijom, pažljivo biranim izvođačima, hi-end razglasom i odličnom publikom na trogirskoj Kuli Kamerlengo, nudi jedinstveni doživljaj za pravog ljubitelja techno-a. Na festivalu su do sada nastupala najeminentnija imena iz sveta underground techno-a (Robert Hood, Jeff Mills, Dave Clarke, Ben Sims, Josh Wink, DJ Bone, Octave One i drugi).

Moondance @Official Site @Facebook

Prethodni tekstAbove & Beyond izdaju album u januaru
Sledeći tekstRanchaTek – Lakše je probiti se na internacionalnom nivou nego ovde