DJ Awards na Ibizi – pogledajte nominacije!

1055
Hi Ibiza

Zatvaranje sezone na Ibici ulazi u svoje najglamuroznije poglavlje s obzirom da će se večeras, od 22:30h u klubu Hï na Ibici, održati dodela godišnjih DJ priznanja u organizaciji DJ Awards koja ove godine slavi svoju dvadesetogodišnjicu. Iako je mesto održavanja dodele praktično novo, sama lokacija je legendarna i potpuno dorasla ovom event-u. Naime prošle godine je Space, kao najuticajniji i jedan od globalno najobožavanijih klubova, prestao sa radom nakon 27. sezone te je Hï uskočio kao zamena, momentalno dobivši priliku da ugosti najstariju svetsku ceremoniju dodele DJ nagrada.

DJ Awards 2017

Domaćini dvadesetog izdanja ove prestižne dodele će biti engleska radijska zvezda Lucy Horobin kao i Des Paul iz Ministry of Sound-a. Uvodni sati i koktel će biti ispraćeni nastupom super-inovativnog performera Henry Saiz-a koga smo imali prilike da čujemo ranije ove godine na “Let’s Mix It” festivalu u Beogradu. Opet, Luciano, Nic Fanciulli i Agoria će se postarati da se ovaj gala spektakl pretvori u kvalitetnu žurku.

Ovogodišnja dodela će ukazati počast DJ-evima iz 9 muzičkih pravaca uključujući Bass, Big Room House, Deep House, Electronic Live Performer, Tech House i Techno, a pri tome će nagraditi umetnike u 3 “ne-muzičke” kategorije – Breakthrough, Newcomer i International DJ. Pored toga biće dodeljeno čak 12 specijalnih nagrada, između ostalih Producer, Track of the Season, Record Label of the Year, Ibiza DJ, Ibiza Music Event, Ibiza Night, itd.

DJ Awards 2017 Categories

Prošlogodišnja ceremonija je bila održana u klubu Pacha i tom prilikom je Carl Cox dominirao i u muzičkom i u ne-muzičkom segmentu jer je dobio i nagradu za najboljeg Techno izvođača kao i International DJ priznanje. Black Coffee je stigao prvi na cilj u trci za najboljeg Deep House izvođača, Martinez Brothers za Tech House, Hardwell za Big Room House, Armin van Buuren za Trance, a Matador je dobio nagradu kao najbolji Electronic Live Performer. Neke od specijalnih trofeja su otišli zasluženo WooMooN-u (Ibiza Night Award), Mr Doris-u (Ibiza DJ), label-u Suara (Record Label of the Year Award) i žurci Mosaic by Maceo (Ibiza Music Event).

Kada govorimo o listi laureata za ovu godinu može se slobodno reći da je impozantna. Nominovani za najboljeg Deep House izvođača su Bedouin, prošlogodišnji pobednik Black Coffee, Damian Lazarus, kao i sporedni junak Afterlife sage Patrice Baumel. Electronic Live Performer nagrada bi mogla da ode u ruke Bonobo-a, Matador-a, Nicolas Jaar-a, Recondite-a, Stephan Bodzin-a, Bicep-a, Moderat-a, Guti-a, Henrik Schwarz-a, Richie Hawtin-a, Rodriguez Jr.-a ili čak Kink-a, za koga bi se moglo reći da je lokalni favorit ovde u Srbiji s obzirom na to da je u maju svojim Live Act nastupom raspametio domaću publiku.

DJ Awards 2017 Party Hi Ibiza

Tech House kategorija takođe puca od jake konkurencije obzirom da su tu Apollonia, Darius Syrossian (koji je takođe nedavno oduševio beogradsku publiku), Dubfire, Hot Since 82, Jamie Jones (čiji je nastup proglašen najboljim od strane publike ovogodišnjeg EXIT Summer of Love festivala), regionalni heroj Solomun, protagonista Afterlife priče – Tale of Us, itd. Za nagradu najbolji Techno izvođač će se boriti teškaši kao što su Adam Beyer, Carl Cox, Chris Liebing, Joseph Capriati, Maceo Plex, Nina Kraviz, Paco Osuna, Sven Väth, itd. Downtempo kategorija može da bude takođe veoma interesantna jer, pored Mr Doris-a prošlogodišnjeg osvajača Ibiza DJ titule, imamo Nightmares on Wax takođe jednog lokalnog favorita imajući u vidu da je 2016. godine dao jednu potpuno nesvakidašnju notu prošlogodišnjem Nišville Jazz Festivalu.

U pogledu takozvanih “ne-muzičkih” nagrada, Breakthrough priznanje bi moglo da ode Rampue-u, magičnom WooMooN guruu, dok se u Newcomer kategoriji izdvaja Stingova kćerka i Afterlife diva Eliot Sumner aka Vaal.

Nema sumnje da će ovo biti jedna od napetijih DJ Awards dodela i stoga nam ne ostaje ništa drugo nego da pomno pratimo razvoj događaja i budemo među prvima u Srbiji koji će saznati imena dobitnika legendarnog Kryptonite trofeja.

DJ Awards @Official Site

Tekst: Stefan Dobrić

Prethodni tekstThe Prodigy kreću na turneju
Sledeći tekstMagacin Depo više ne postoji
Grotto
Grotto je prva srpska “house” internet zajednica, osnovana 2005. godine kao forum oko kog su se okupljali ljudi koji poštuju house zvuk. Sama reč “grotto” zapravo znači “pećina” (ital.) i ovde predstavlja jedan underground pokret koji je kroz klub osnovao ex-admin, Rem. Njegova vizija je bila da na jednom mestu privuče što više ljubitelja pravog house zvuka. Klub je promenjen, ali ta ideja i dalje je nastavila da živi… Iz nje se upravo rodio Grotto – ultimativni muzički web portal i forum! Naša misija je obrazovati i oplemeniti mlade ljude (ili barem one koji se tako osećaju) kroz jedno kvalitetno muzičko putovanje sa puno dobrih vibracija!