Amsterdam Dance Event 2017 posetilo 395.000 ljudi

562
Amsterdam Dance Event 2017

Sa 7.200 predstavnika elektronske muzike na jednom mestu, Amsterdam Dance Event 2017 je još jednom dokazao da je vodeća platforma ovog tipa na svetu.

Ove godine se na ADE Global View konferenciji najviše pričalo o Maroku, gde se elektronska scena veoma brzo razvija tako što muzičari kombinuju lokalnu muziku sa dance floor bitovima. Sama lokacija Maroka je uticala na ovako brzo širenje EDM kulture – pozicioniran je između Afrike, Evrope i većeg dela Islamskog sveta.

Amsterdam Dance Event 2017 Seth Troxler

Kina je imala svoj paviljon, gde ste prvi put do sada mogli čuti predavanja, učestvovati u forumima i debatama i saznati kako u Kini teče razvoj scene. Francuska i Belgija su takođe imale priliku da predstave razvoj u svojim zemljama. Očekuje se da u narednim godinama će sve više zemalja imati svoje paviljone, jer elektronska muzička scena iz dana u dan raste.

Ove godine je takođe više DJ-eva bilo uključeno u ADE Soundlab gde ste mogli saznati kako npr. izgleda njihov DJ set up, studio u kom rade, itd. Predavanje su, između ostalih, držali Richie Hawtin, KiNK, Soulwax, Tiga i drugi.

Amsterdam Dance Event 2017 Night Program

Noćni program je bio obogaćen sa još nekoliko muzičkih žanrova i sa specijalnom produkcijom na nekoliko neobičnih lokacija. Tako je Underworld imao nastup na biciklističkoj stazi.

Slike, snimke i ostale interesantne stvari sa ovogodišnjeg ADE festivala možete pronaći ovde.

Amsterdam Dance Event @Facebook