Superstar progresive Sasha uz mladu zvezdu u usponu – Theo Kottis-a!

Theo Kottis

Jedno od najvećih DJ imena Sasha, a pored njega, mlada nada Theo Kottis, u subotu 9. decembra u Hangaru kod luke Beograd (Knežopoljska 3) provozaće svojim jedinstvenim tonovima sve ljubitelje progresivnog zvuka.

Sasha je velški DJ i producent koji je u zlatnoj eri klabinga prvi dobio titulu superstara. Tokom devedesetih godina prošlog veka, među prvima je imao priliku da uživa u čarima vožnje privatnim avionom i prvi je DJ kojem je ponuđeno 50.000 funti za nastup. Prva je osoba u svojoj branši koja je dobila tretman velike pop zvezde. Njegov životni stil bio je u velikom centru pažnje, iz mračnih kutaka klubova izašao je na velike bine i naslovne strane magazine.

Hajp koji ga je pratio bio je istinski biblijskih razmera. Mixmag ga je 1991. godine stavio na naslovnicu magazine sa natpisom “SashaMania: the first DJ pin-up”, a dve godine kasnije dobio je još jednu naslovnu stranu “Sasha: son of god?” Sashini DJ setovi i CD-ovi sa njegovim mixevima duboko su poštovani i o njima se komentarisalo rečima obično korišćenim u slučaju božanstva.

Sasha

Za sve klišee o njegovom emotivnom progressive house stilu koji klabere vodi na posebno putovanje, ipak, Sasha je deo revolucije tehničkog DJ izvođenja. U to vreme oblikovanja DJ kulture, bio je jedan od onih koji su određivali način miksovanja ploča i svojim talentom i istančanim predstavljali više od samo puštanja nečijih pesama. Tokom svojih setova, muziku je stvarao na samom licu mesta i time prikazivao DJ-ing kao poseban oblik umetnosti.

O njegovoj veličini najbolje govori godišnji istorijat Top 10 imena časopisa DJ Mag:

sasha

Theo Kottis se elektronskoj muzičkoj sceni pridružio pre samo godinu dana, ali je brzo prepoznat kao jedan od najzanimljivijih novopridošlih britanskih talenata. Ono što je manje poznato je to da je još kao tinejdžer ušao u klabing biznis i dugi niz godina radio kao promoter, samim tim spoznajući i drugu stranu tog posla.

U svojoj današnjoj umetničkoj karijeri ima punu podršku velikih imena sa kojima je sarađivao, u koje se uvšćuju: Solomun, Jamie Jones, Tale Of Us, Seth Troxler, David August. Iako zvuči izlizano, Theo Kottis je pobornik ideje da svojom muzikom DJ publiku vodi na jedinstveno putovanje.

Jedan je od onih koji uživaju u dugim DJ setovima od minimum tri sata, jer kako kaže, tada izlazi na videlo to da je artist pravi kolekcionar muzike, jer je u suprotnom lako pustiti par jakih pesama koji će razdrmati plesni podijum tokom kratkotrajnih setova.

Ulaznice za ovaj događaj možete kupiti na svim Eventim i GIGS TIX prodajnim mestima po trenutnim cenama od 990 RSD regularne i VIP 1.490 RSD.

Prethodni tekstBeatport dodao Afro House kategoriju!
Sledeći tekstBorba za budućnost počinje danas: Ostanak mladih u Srbiji je prioritet
Osnivač i urednik svih Grotto kanala. Ljubitelj kvalitetne muzike i dobre zabave!